Νέο supercar Zenvo TS1 GT με 1.180 άλογα και τελική 402 χλμ./ώρα

Η δανέζικη Zenvo θέλοντας να γιορτάσει τα 10 χρόνια από την ίδρυσή της παρουσιάζει το νέο της υπεραυτοκίνητο TS1 GT, το οποίο έχει απίστευτη δύναμη και εκρηκτικές επιδόσεις.

Ειδικά στο πεδίο του κινητήρα, το μοτέρ είναι ένας 5,8 λίτρων V8 με δύο κομπρέσσορες και κατασκευή από ελαφριά υλικά, ο οποίος τοποθετείται στο κέντρο του αυτοκινήτου και προσφέρει 1.180 άλογα ισχύος με 1.110 Nm ροπής.

Όλη αυτή η δύναμη και ροπή μεταφέρεται στους πίσω τροχούς του Zenvo TS1 GT μέσω ενός 7τάχυτου Sport κιβωτίου ταχυτήτων που αλλάζει τις σχέσεις σε ρυθμό μονοθεσίου της F1 (40 milisecond), ενώ υπάρχει και μπλοκέ διαφορικό τύπου Torsen.

Η Zenvo συνδυάζει όλα τα παραπάνω με ένα full carbon αμάξωμα, που εδράζεται πάνω σε ένα μονοκόκ ατσάλινο-αλουμινένιο πλαίσιο, με το τελικό βάρος του δανέζικου υπεραυτοκινήτου να ξεπερνά ελαφρώς τον 1,5 τόνο (1.580 κιλά).

Με βάση αυτά, οι επιδόσεις είναι απλά εξωπραγματικές, αφού η τελική ταχύτητα του Zenvo TS1 GT υπολογίζεται ότι θα φθάνει τα 402 χλμ./ώρα, με αντίστοιχα νούμερα επιταχύνσεων.
Φυσικά, το Zenvo TS1 GT διαθέτει ειδικά ενισχυμένα carbon-κεραμικά φρένα, τροχούς με special ελαστικά και σφυρήλατες ζάντες 20 ιντσών, αλλά και ένα super αεροδυναμικό αμάξωμα, που φροντίζει ώστε το αυτοκίνητο να μένει πεισματικά στην τροχιά του, ανεξαρτήτως της ταχύτητάς του.
TAG