Πωλείται Mazda RX-8 με κινητήρα 70 ίππων από Renault Twingo!

Μια απίστευτη αγγελία έχει δημοσιευτεί στην Autogidas της Λιθουανίας εκεί όπου ένας ντόπιος ιδιοκτήτης ενός Mazda RX-8 πουλάει το «καμάρι» του για μόνο 3.500 ευρώ, επιφυλάσσοντας όμως μια μάλλον δυσάρεστη έκπληξη σε όποιον ενδιαφέρεται να το αποκτήσει.

Πιο συγκεκριμένα, το εν λόγω Mada RX-8 που πωλείται στη χώρα της Βαλτικής, δεν διαθέτει τον εργοστασιακό του Wankel κινητήρα των 192 ίππων, αλλά έναν 1.400άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα 70 ίππων από Renault Twingo!

To εν λόγω μοτέρ έχει ήδη διανύσει 160.000 χιλιόμετρα και είναι σίγουρο ότι ο ιδιοκτήτης αυτού του RX-8 το επέλεξε έναντι του Wankel για οποιονδήποτε άλλον λόγο εκτός από τις επιδόσεις.

Από την άλλη πλευρά βέβαια, πολύ θα θέλαμε να δούμε το πως θα συμπεριφέρεται στο δρόμο το πισωκίνητο κουπέ της Mazda με αυτό το μοτέρ, για το οποίο ο ιδιοκτήτης του RX-8 μας δίνει κάποιες λεπτομέρειες, όπως ότι προσφέρει τελική ταχύτητα 160 χλμ./ώρα και έχει κατανάλωση 7,0 λτ./100 χλμ.

Τώρα, για το ποιός θα ενδιαφερθεί να αποκτήσει ένα Mazda RX-8 ηλικίας 13 ετών με 70 μόνο άλογα, έστω και στην τιμή των 3.500 ευρώ, αυτό δεν είναι ζήτημα της παρούσης στιγμής, ωστόσο πραγματικά εμείς οφείλουμε να αποδώσουμε τα εύσημα για την τόλμη αυτής της μετατροπής στον Λιθουανό ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου...

Δείτε πατώντας εδώ την αγγελία πώλησης του RX-8.
TAG