Το νέο Honda Civic Si είναι το πιο σπορ Civic πριν το Type-R

Η Honda προσθέτει στη γκάμα του νέου Civic Coupe και του Civic Sedan τη νέα έκδοση Si, η οποία θα είναι και η πιο σπορ επιλογή στη γκάμα των μοντέλων, πριν από το κορυφαίο 5θυρο Honda Civic Type-R.

Ουσιαστικά, με το νέο Civic Si η Honda καλύπτει το κενό των σπορ εκδόσεων του Civic στο Coupe και το Sedan (το νέο Type-R θα είναι μόνο 5θυρο), με το νέο μοντέλο να παρουσιάζεται σε πρωτότυπη, αλλά πολύ κοντά στην παραγωγή έκδοση στο Σαλόνι Αυτοκίνητου του Λος Άντζελες.

Αρχικά και σε ό,τι αφορά στον κινητήρα του, το Civic Si εφοδιάζεται με τον γνωστό turbo i-VTEC βενζινοκινητήρα των 1,5 λίτρων της Honda, χωρίς προς το παρόν να αναφέρεται πόσο είναι η ισχύς του (στις «απλές» εκδόσεις του Civic έχει 182 άλογα).

Παράλληλα, για να τονίσει τον σπορ χαρακτήρα της έκδοσης, η Honda εφοδιάζει το Civic Si με ένα κοντύτερης κλιμάκωσης 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ τοποθετεί και μπλοκέ διαφορικό, αλλά και πιο γρήγορη κρεμαγιέρα με μεταβαλλόμενη υποβοήθηση.

Αλλαγές υπάρχουν και στην ανάρτηση, με νέα πιο σπορ αμορτισέρ, ενώ αλλάζουν και οι τροχοί με νέες σκουρόχρωμες ζάντες μεγαλύτερης διαμέτρου και υψηλής απόδοσης ελαστικά.

Στην εμφάνιση, η Honda τονίζει την επιθετικότητα του Civic Si με έναν νέο εμπρόσθιο προφυλακτήρα με μεγαλύτερους αεραγωγούς, μαύρη γρίλια στη μάσκα και νέους προβολείς ομίχλης. Υπάρχουν επίσης μια αεροτομή στο πίσω μέρος, κεντρική απόληξη της εξάτμισης, αλλά και ειδικό κόκκινο χρώμα.

Στο εσωτερικό, η σπορ ατμόσφαιρα ενισχύεται με τα πιο σπορ καθίσματα, ειδικά για το Civic Si, που επενδύονται με ύφασμα με κόκκινες ραφές, ενώ υπάρχουν αλουμινένια πεντάλ και ειδική, μεταλλική carbon επένδυση στο κέντρο του ταμπλό.


Σύμφωνα με τους ανθρώπους της Honda, το νέο Civic Si θα είναι το πιο σπορ «απλό» Civic στην ιστορία, χωρίς όμως προς το παρόν να υπάρχουν σχέδια για τη διάθεσή του και στην Ευρώπη. 

Άλλωστε θυμίζουμε ότι προς το παρόν τουλάχιστον, το Civic Coupe δεν θα διατεθεί στα καθ’ ημάς, σε αντίθεση πάντως με το 5θυρο Civic και το Civic Sedan, που θα τα δούμε στην Ελλάδα από την ερχόμενη άνοιξη.
TAG