Αυτή η βελτιωμένη Mercedes SL είναι όσο πιο επιθετική γίνεται!

Η γνωστή μας γερμανική βελτιωτική φίρμα Piecha Design παρουσιάζει τη νέα της πρόταση αναβάθμισης για τη Mercedes SL, την οποία ονομάζει «SL Avalange GT-R», στοχεύοντας κυρίως στην αναβάθμιση της εικόνας του γερμανικού κάμπριο.

Ξεκινώντας με το αμάξωμα της βελτιωμένης Mercedes SL, αρχικά η Piecha προσθέτει ένα νέο εμπρόσθιο σπόιλερ με μικρές αεροδυναμικές προσθήκες στο πλάι, ενώ παράλληλα τοποθετεί και νέους αεραγωγούς πάνω στο καπό και τα πλαϊνά.

Φυσικά, υπάρχουν και οι απαραίτητες πλαϊνές ποδιές που εκτείνουν το αμάξωμα προς τα κάτω, ενώ στο πίσω μέρος τοποθετείται μια νέα αεροτομή, αλλά και ένας εντυπωσιακός διαχύτης που φιλοξενεί τις τετραπλές απολήξεις της νέας εξάτμισης.

Ιδιαίτερη δουλειά έχει κάνει η Piecha στο πεδίο του φωτισμού, τοποθετώντας LED φωτισμό που φωτίζει το έδαφος στα πλάγια του αυτοκινήτου, ενώ προβάλει και το λογότυπο της Mercedes κάθε φορά που ανοίγουν οι πόρτες.

Για τους τροχούς, η Piecha έχει επιλέξει τις μονομπλόκ ζάντες Piecha MP1 με φινίρισμα τιτανίου στις 20 ίντσες, οι οποίες συνδυάζονται με ελαστικά 255/30R20 εμπρός και 295/25 ή 305/25R20 πίσω. Εναλλακτικά οι ζάντες αυτές μπορούν να έρθουν και σε μαύρο φινίρισμα.

Αλλαγμένη είναι και η ανάρτηση, η οποία προσφέρει χαμήλωμα κατά 25 περίπου χιλιοστά, ενώ σε περίπτωση που η SL είναι εφοδιασμένη με την προαιρετική εργοστασιακή αεράναρτηση, η Piecha δίνει τη δυνατότητα στον οδηγό να επιλέγει αυτός την απόσταση από το έδαφος, μέσω ειδικού μπουτόν στο τιμίνι.

Οι αλλαγές της Piecha ολοκληρώνονται με τη δυνατότητα ανοίγματος-κλεισίματος της οροφής της Mercedes SL από απόσταση και μέσω του κλειδιού, ενώ βελτιώνοντας τη λειτουργικότητα, η βελτιωτική φίρμα προσφέρει και έναν νέο one-touch διακόπτη για το άνοιγμα της οροφής από το εσωτερικό.


Όσον αφορά τώρα για το πόσο κοστίζουν όλα τα παραπάνω, αρχικά και για την αναβάθμιση της εμφάνισης το ποσόν είναι 7.254 ευρώ, ενώ 2.685 ευρώ κοστίζει η νέα εξάτμιση, 5.880 ευρώ οι ζάντες, 515 ευρώ τα LED φώτα και 399 ευρώ οι αλλαγές στον έλεγχο της οροφής. Συνολικά και χωρίς την ανάρτηση, το κόστος της βελτίωσης αγγίζει τα 16.733 ευρώ.
TAG