Ακόμη πιο εκρηκτική η βελτιωμένη Mercedes-AMG GT της Piecha Design

Η γερμανική φίρμα Piecha Design ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει επίσημα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Έσσεν στις 25 Νοεμβρίου τη νέα Mercedes-AMG GT-RSR με 612 άλογα και πιο εκρηκτικές επιδόσεις.

Σύμφωνα με τον Marcus Piecha, τον ιδιοκτήτη της βελτιωτικής φίρμας, η AMG GT-R είναι το αριστούργημα της εταιρείας και το αυτοκίνητο-πρωτοπόρος της Piecha στο πεδίο της εξέλιξης και του design.

Έτσι, σε σχέση με την Mercedes-AMG GT S στην οποία βασίζεται, η RSR έρχεται με επιπλέον 100 άλογα ισχύος και 612 συνολικά (ροπή: 780 Nm), απαιτώντας για το 0-100 χλμ./ώρα 3,7 δευτερόλεπτα, από 3,8 εργοστασιακά. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 330 χλμ./ώρα.

Παράλληλα, η Piecha προχωρά σε αρκετές αλλαγές και στο αμάξωμα της κορυφαίας Mercedes, προσφέροντας ένα body kit από ανθρακονήματα που βελτιώνει όχι μόνο την εμφάνιση, αλλά και την αεροδυναμική του αυτοκινήτου.

Ειδικότερα, συναντούμε ένα νέο εμπρόσθιο σπόιλερ που συνεχίζει μέχρι και τα πλαϊνά των εμπρόσθιων τροχών, πλαϊνές ποδιές, έναν νέο και πολύ μεγάλο διαχύτη πίσω, αλλά και μια καινούργια σταθερή αεροτομή που συνδυάζεται με την αναρτώμενη αεροτομή της «απλής» Mercedes-AMG GT.

Επεμβάσεις έχουμε και στην ανάρτηση, η οποία χαμηλώνει από 0 έως 25 χλστ. εμπρός και από 10 έως 30 χλστ. πίσω, ενώ υπάρχουν και νέες ζάντες 19 ιντσών εμπρός και 20 ιντσών στους πίσω τροχούς.


Ως προς το κόστος όλων των παραπάνω, το bodykit μαζί με την νέα αεροτομή κοστίζουν 17.730 ευρώ, 4.998 ευρώ είναι το κόστος για την αναβάθμιση του κινητήρα, ενώ 1.119 ευρώ κοστίζουν τα νέα ελατήρια της ανάρτησης.
TAG