Σοκ και δέος: Αυτή είναι η νέα γενιά του Honda Civic Type R! (+videos)

Κάνοντας μια κίνηση εντυπωσιασμού, η Honda παρουσιάζει στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού τη νέα γενιά του Civic Type R, η οποία αποκτά μια ακόμη πιο επιθετική εμφάνιση για να αποτελέσει ένα από τα πιο ποθητά σπορ αυτοκίνητα της εποχής.

Το νέο Honda Civic Type R παρουσιάστηκε σήμερα στο Παρίσι σε πρωτότυπη, αλλά πολύ κοντά στην παραγωγή, έκδοση, δίπλα από τη νέα γενιά του Civic. Το νέο κορυφαίο Civic έρθει στην Ευρώπη μέσα στην επόμενη χρονιά, αντικαθιστώντας το υπάρχον Type R.

Ως προς τα στοιχεία του νέου μοντέλου, σχεδιαστικά το νέο Type R βασίζεται πάνω στο μακρύ 5θυρο αμάξωμα του νέου Civic, προσθέτοντας το απαραίτητο bodykit, που αποτελείται στο εμπρόσθιο μέρος από ένα πιο επιθετικό προφυλακτήρα, με carbon σπόιλερ, διαφορετική γρίλια για τη μάσκα, αλλά και ένα νέο καπό με ευδιάκριτη εισαγωγή.

Στο πλάι του αμαξώματος, ξεχωρίζουν οι επίσης ανθρακονημάτινες πλαϊνές ποδιές, μαζί με νέα φουσκωμένα «φτερά» τα εμπρόσθια εκ των οποίων διαθέτουν και νέους αεραγωγούς, αλλά και πιο σπορ ζάντες 20 ιντσών σε μαύρο χρώμα με κόκκινη περίμετρο και ελαστικά υψηλής απόδοσης.

Πίσω, χαρακτηριστικό στοιχείο του νέου Honda Civic Type R αποτελούν οι τρεις κεντρικές απολήξεις της εξάτμισης, με την κεντρική εξ αυτών να έχει κόκκινο χρώμα και μικρότερο μέγεθος. Υπάρχει επίσης carbon διαχύτης, μια μεγάλη αεροτομή, αλλά και ειδικά αεροδυναμικά ένθετα στην οροφή.

Σε ό,τι αφορά τώρα στον κινητήρα του νέου Civic Type R, η Honda προς το παρόν δεν ανακοινώνει κάτι, ωστόσο αναμένουμε να ξαναβρεθεί κάτω από το μπροστινό καπό ο 2λιτρος VTEC turbo των 310 ίππων του τωρινού Type R, προσφέροντας σε συνδυασμό με το νέο πλαίσιο, εξαιρετικές επιδόσεις.

Περισσότερα στοιχεία για το μοντέλο παραγωγής θα γνωρίζουμε αργότερα προς τα τέλη της χρονιάς, μέχρι και το λανσάρισμά του νέου Type R το 2017.

Δείτε τα 2 επίσημα βίντεο του νέου Honda Civic Type R.

       

       
TAG