Ρεκόρ από το Honda Civic Type R σε Σιλβερστόουν, Σπα, Μόντσα, Εστορίλ και Χουνγκαρόρινγκ (+video)

Σε μια προσπάθεια που ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο, το νέο Honda Civic Type R κατάφερε να σημειώσει ρεκόρ για προσθιοκίνητο αυτοκίνητο σε 5 από τις πιο γνωστές πίστες αγώνων αυτοκινήτου στην Ευρώπη.

Το πρώτο ρεκόρ σημειώθηκε στο Σιλβερστόουν τον Απρίλιο, όταν ο 3 φορές Πρωταθλητής του BTCC, Matt Neal, έγραψε χρόνο στη βροχή 2:44.45. Ένα μήνα αργότερα, με την πίστα στεγνή, το Type R έκανε εκ νέου ρεκόρ με 2:31.85.

Αμέσως μετά ακολούθησε η πίστα του Σπα, στην οποία ο οδηγός αγώνων Rob Huff σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 2:56.91, σημειώνοντας νέο ρεκόρ. Στην πίστα της Monza στην Ιταλία, ο Norbert Michelisz, οδηγός της Honda στο WTCC, έκανε και εκεί ρεκόρ για προσθιοκίνητο αυτοκίνητο με χρόνο 2:15.16.

Στην πίστα του Εστορίλ στην Πορτογαλία, ο οδηγός Bruno Correia έκανε χρόνο 2:40.08 γράφοντας το 4ο ρεκόρ του Type R, με τον Norbert Michelisz να επιστρέφει στο κόκπιτ του αυτοκινήτου, οδηγώντας το στο 5ο και τελευταίο του ρεκόρ στην πίστα του Χουνγκαρόρινγκ έξω από τη Βουδαπέστη, εκεί όπου το Type R σημείωσε χρόνο 2:10.85.

Όλες οι παραπάνω επιδόσεις του Honda Civic Type R είναι εντυπωσιακές και γίνονται ακόμη πιο εντυπωσιακές αν σκεφτεί κανείς ότι τα αυτοκίνητα των ρεκόρ δεν είχαν καμία μηχανική τροποποίηση, ενώ τα ελαστικά τους ήταν τα εργοστασιακά του Type R.

Περισσότερα για τα ρεκόρ του κορυφαίου Civic, μπορείτε να δείτε στο παρακάτω video.


                     
TAG