Έρχεται με 370 άλογα το νέο Audi SQ5!

Με περισσότερα άλογα από κάθε άλλη φορά θα λανσαριστεί το νέο top Audi SQ5 μέχρι τα τέλη της φετινής χρονιάς.
Η Audi ετοιμάζει τη νέα γενιά του Q5, την οποία θα παρουσιάσει το Φθινόπωρο, φέρνοντας παράλληλα μαζί και το νέο κορυφαίο SQ5, με περισσότερη δύναμη από κάθε άλλη φορά, που θα αγγίξει τους 370 ίππους.

Η επόμενη γενιά του SQ5 θα επωφεληθεί από την πρόσφατη
τεχνολογία του ηλεκτρικού turbo του Audi SQ7.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής των κινητήρων της Audi, κ. Oliver Hoffman, το νέο Audi SQ5 θα λάβει τη νεότερη τεχνολογία του ηλεκτρικού turbo (παράλληλα με μια παραδοσιακή τουρμπίνα), που θα επιτρέψει στον 3λιτρο diesel του να «βγάλει» 370 άλογα ισχύος, δηλαδή 30 περισσότερα από το τωρινό SQ5 Plus.

Μάλιστα, ο κ. Hoffman τόνισε ότι ήταν εφικτή και ακόμη περισσότερη δύναμη (400 άλογα), όμως για λόγους ευκολίας στην οδήγηση, επιλέχθηκε η ισχύς να κρατηθεί στους 370 ίππους.

Η υιοθέτηση του ηλεκτρικού turbo αναμένεται να μειώσει σημαντικά το turbo lag του κινητήρα και παράλληλα, να προσφέρει πολύ καλή απόδοση. Παράλληλα, ο κ. Hoffman τόνισε ότι όπως και στο SQ7, έτσι και το νέο Audi SQ5 θα διαθέτει και ενεργές αντιστρεπτικές στην ανάρτησή του, για περαιτέρω βελτίωση των οδικών του χαρακτηριστικών.

Σε κάθε περίπτωση, περισσότερα για το νέο top Audi Q5 αναμένουμε να μάθουμε μέσα στους επόμενους μήνες και λίγο πριν την παρουσίαση της νέας, δεύτερης γενιάς του μοντέλου.

Πηγή: Autocar
TAG