H VW αποκαλύπτει το νέο της ηλεκτρικό μοντέλο με αυτονομία-ρεκόρ έως 600 χιλιόμετρα!

Στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού που άνοιξε σήμερα τις πύλες της για το κοινό, η VW αποκαλύπτει το νέο της ηλεκτρικό πρωτότυπο I.D., το οποίο προσφέρει κορυφαία αυτονομία κίνησης με μία φόρτιση.

Το νέο ηλεκτρικό μοντέλο της VW έχει διαστάσεις μικρομεσαίου αυτοκινήτου (Golf) και 5θυρο αμάξωμα που μας αποκαλύπτει μια εντελώς νέα σχεδιαστική φιλοσοφία, η οποία έχει εξελιχθεί ειδικά για τα ηλεκτρικά μοντέλα της μάρκας.

Για την κίνησή του υπεύθυνος είναι ένας ηλεκτροκινητήρας 170 ίππων, ο οποίος προσφέρει αυτονομία-ρεκόρ για ηλεκτρικό μοντέλο, αφού το πρωτότυπο μπορεί να διανύσει 400 με 600 χιλιόμετρα με μία φόρτιση.

Παράλληλα, το νέο μοντέλο που βασίζεται πάνω στην καινούργια MEB ηλεκτρική πλατφόρμα της VW, διαθέτει και αρκετές τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, με το τιμόνι του να κρύβεται μέσα στο ταμπλό όταν ο οδηγός του έχει επιλέξει την πλήρη αυτόνομη επιλογή.

Ως προς το μέλλον του, σύμφωνα με την ίδια τη VW το πρωτότυπο I.D. θα μας οδηγήσει το 2020 σε ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο παραγωγής στις διαστάσεις του Golf, που θα πωλείται παράλληλα με το γνωστό μας γερμανικό μικρομεσαίο.

Η VW τονίζει ότι μέχρι το 2025 στοχεύει να φτάσει σε ένα νούμερο πωλήσεων 1.000.000 ηλεκτρικών αυτοκινήτων το χρόνο, δείχνοντάς μας και το που θα κινηθεί από εδώ και πέρα η γερμανική φίρμα.
TAG