Η Honda αποκαλύπτει το νέο Civic Sedan για την Ευρώπη

Μετά την προ λίγες ημέρες αποκάλυψη της 10ης γενιάς του Civic, η Honda παρουσιάζει στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού και την ευρωπαϊκή έκδοση της σεντάν έκδοσής του, που προσφέρεται από τα τέλη του 2015 στις Η.Π.Α.

Το νέο Honda Civic Sedan διαθέτει ένα μακρύ αμάξωμα με μήκος 4,63 μέτρων, το οποίο είναι μακρύτερο κατά 133 χλστ. σε σχέση με το 5θυρο μοντέλο. Κατά συνέπεια, οι χώροι είναι ακόμη πιο μεγάλοι, ενώ το πορτ-μπαγκάζ διαθέτει μεγάλη χωρητικότητα 519 λίτρων (+41 λίτρα).

Σχεδιαστικά, το νέο Civic Sedan βασίζεται πάνω στο 5θυρο μοντέλο δείχνοντας πολύ μοντέρνο, ιδίως στο πίσω τμήμα του, εκεί όπου αντί για τον παραδοσιακό τρίτο όγκο των σεντάν συναντούμε έναν υπερυψωμένο όγκο, που χαρίζει στο αυτοκίνητο μια παρουσία 4θυρου κουπέ.

Στο πεδίο των κινητήρων τώρα, το νέο 4θυρο Civic θα ξεκινήσει την καριέρα του στην Ευρώπη έχοντας μόνο τον νεότερο 1.500άρη turbo βενζινοκινητήρα των 182 ίππων της Honda και όχι και τον 1.000άρη turbo του 5θυρου μοντέλου. Τα κιβώτια θα είναι 6τάχυτο μηχανικό και αυτόματο CVT.

Ως προς την κατασκευή του, το νέο Honda Civic Sedan δεν θα παράγεται στην Αγγλία όπως το 5θυρο μοντέλο, αλλά στο εργοστάσιο της Honda στο Γκεμπζέ της Τουρκίας. Το λανσάρισμά του αναμένεται μέσα στο 2017.
TAG