Το Renault Trezor είναι το πιο εντυπωσιακό πρωτότυπο στο Παρίσι! (+video)

Η Renault έκλεψε τις εντυπώσεις στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού που διεξάγεται αυτές τις ημέρες, παρουσιάζοντας το εντυπωσιακό νέο πρωτότυπο κουπέ με την ονομασία «Trezor».

Το νέο Renault Trezor ξεχωρίζει αμέσως με την εντυπωσιακή εξωτερική του εμφάνιση, η οποία του χαρίζει μια πολύ δυναμική εικόνα. Άκρως εντυπωσιακό είναι και το ανοιγόμενο τμήμα από το καπό μέχρι και το κουβούκλιο της καμπίνας των επιβατών, που ανοίγει προς τα πάνω σε ένα τμήμα, επιτρέποντας έτσι την είσοδο στο εσωτερικό χωρίς πλαϊνές πόρτες!

Παράλληλα, η Renault έχει κατασκευάσει το αμάξωμα μέσω μιας ειδικής τεχνολογίας με ανθρακονήματα, ενώ παράλληλα δεν υπάρχουν καθόλου εισαγωγές στο εμπρόσθιο μέρος, μιας και το Trezor είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό.

Μάλιστα, το ηλεκτρικό σύστημά του είναι από τα πιο προηγμένα της εποχής και προέρχεται από το μονοθέσιο της Renault στη Formula E, διαθέτοντας έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα 350 ίππων, που χαρίζει 0-100 σε κάτω από 4,0 δλ. Για την αποθήκευση της ενέργειας υπάρχουν δύο μπαταρίες, ενώ παρόλη την τεχνολογία του, το Trezor δεν ξεπερνά τα 1.600 κιλά βάρους.

Στο εσωτερικό η Renault έχει χρησιμοποιήσει ό,τι πιο προηγμένο υπάρχει για να εμφανίσει πάνω στην ειδική OLED οθόνη πίσω και γύρω από το τιμόνι όλες τις απαιτούμενες ενδείξεις, χαρίζοντας κορυφαία ευκρίνεια και χρώματα.

Φυσικά, από ένα τέτοιο προηγμένο όχημα δεν θα μπορούσαν να λείψουν και τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, μέσω των οποίων, όταν επιλεγεί από τον οδηγό, το σύστημα κρύβει ουσιαστικά το τιμόνι και αναλαμβάνει αυτό τον έλεγχο του αυτοκινήτου. Η Renault, υπολογίζει ότι θα προσφέρει τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης στα αυτοκίνητά της από το 2020. 

Δείτε το επίσημο βίντεο του νέου Renault Trezor.

       
TAG