Βελτιωμένη Mercedes GLS από τη Brabus με 850 άλογα είναι τέρας δύναμης!

Η Brabus παίρνει στα χέρια της τη GLS της Mercedes και, προσδίδοντάς της 850 άλογα ισχύος, δημιουργεί ένα εκρηκτικό πολυτελές SUV, με επιδόσεις που ανταγωνίζονται αυτές των πιο γρήγορων sportscars!

Η νέα 850 XL, όπως ονομάζει η Brabus το δημιούργημά της, βασίζεται πάνω στην 7θέσια Mercedes GLS και πιο συγκεκριμένα, στην κορυφαία GLS 63 4MATIC, με τον 5,5 λίτρων twin-turbo V8 των 585 ίππων.

Ύστερα από μια σειρά από βελτιώσεις, ο κινητήρας αυτός καταφέρνει να βγάλει 850 άλογα ισχύος (+265 ίπποι) και κυρίως, το εκπληκτικό νούμερο των 1.450 Nm ροπής έναντι 760 εργοστασιακά!

Ως αποτέλεσμα αυτού, η επιτάχυνση 0-100 μειώνεται στα 4,2 δευτερόλεπτα (από 4,6 δλ.), ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 300 χλμ./ώρα, από 250 στο εργοστασιακό μοντέλο. Αμφότερα τα νούμερα είναι εκπληκτικά για ένα αυτοκίνητο βάρους 2.600+ κιλών.

Εκτός τώρα από τον κινητήρα, η Brabus έχει εφοδιάσει την 850 XL με ένα πλήρες αεροδυναμικό bodykit φτιαγμένο αποκλειστικά από ανθρακονήματα, που χαρίζει μια πιο επιθετική εικόνα στη GLS, ενώ τοποθετεί και νέες ζάντες 23 ιντσών.

Η ανοξείδωτη εξάτμιση είναι όλη καινούργια και συνδυάζεται με κεραμικές απολήξεις, προφέροντας έναν πολύ μπάσο ήχο, εκτός από την αισθητική αναβάθμιση στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. 

Επίσης, η Brabus έχει επαναρυθμίσει και την αερανάρτηση για να προσφέρει όσο το δυνατόν πιο σπορ οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά στη GLS.

Η τελική πινελιά έρχεται από την πλήρη αναβάθμιση του εσωτερικού, το οποίο «ντύνεται» με πανάκριβα μπεζ δέρματα και συνδυάζεται με ειδικές «χρυσές» επενδύσεις στις πόρτες και το ταμπλό, χαρίζοντας στο θάλαμο μια ακόμη πιο μοναδική ατμόσφαιρα.
TAG