Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

Βελτιωμένη Mercedes GLS από τη Brabus με 850 άλογα είναι τέρας δύναμης!

Με 850 άλογα και 1.450 Nm ροπής (!), η νέα Brabus 850 XL είναι το απόλυτο 7θέσιο βελτιωμένο 4Χ4.
Η Brabus παίρνει στα χέρια της τη GLS της Mercedes και, προσδίδοντάς της 850 άλογα ισχύος, δημιουργεί ένα εκρηκτικό πολυτελές SUV, με επιδόσεις που ανταγωνίζονται αυτές των πιο γρήγορων sportscars!

Η αύξηση της ισχύος κατά 265 ίππους, αλλά κυρίως, ο σχεδόν
διπλασιασμός της ροπής, χαρίζουν εκρηκτικές επιδόσεις.
Η νέα 850 XL, όπως ονομάζει η Brabus το δημιούργημά της, βασίζεται πάνω στην 7θέσια Mercedes GLS και πιο συγκεκριμένα, στην κορυφαία GLS 63 4MATIC, με τον 5,5 λίτρων twin-turbo V8 των 585 ίππων.

Ύστερα από μια σειρά από βελτιώσεις, ο κινητήρας αυτός καταφέρνει να βγάλει 850 άλογα ισχύος (+265 ίπποι) και κυρίως, το εκπληκτικό νούμερο των 1.450 Nm ροπής έναντι 760 εργοστασιακά!
Η Brabus έχει τοποθετήσει και μια πιο σπορ αερανάρτηση,
ενώ εξασφαλίζει και αισθητική αναβάθμιση στην 850 XL.

Ως αποτέλεσμα αυτού, η επιτάχυνση 0-100 μειώνεται στα 4,2 δευτερόλεπτα (από 4,6 δλ.), ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 300 χλμ./ώρα, από 250 στο εργοστασιακό μοντέλο. Αμφότερα τα νούμερα είναι εκπληκτικά για ένα αυτοκίνητο βάρους 2.600+ κιλών.

Το εσωτερικό ντύνεται με τα ακριβότερα δυνατά δέρματα
σε μπεζ χρώμα, αλλά και με ειδικές χρυσές επενδύσεις.
Εκτός τώρα από τον κινητήρα, η Brabus έχει εφοδιάσει την 850 XL με ένα πλήρες αεροδυναμικό bodykit φτιαγμένο αποκλειστικά από ανθρακονήματα, που χαρίζει μια πιο επιθετική εικόνα στη GLS, ενώ τοποθετεί και νέες ζάντες 23 ιντσών.

Η ανοξείδωτη εξάτμιση είναι όλη καινούργια και συνδυάζεται με κεραμικές απολήξεις, προφέροντας έναν πολύ μπάσο ήχο, εκτός από την αισθητική αναβάθμιση στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. 

Επίσης, η Brabus έχει επαναρυθμίσει και την αερανάρτηση για να προσφέρει όσο το δυνατόν πιο σπορ οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά στη GLS.

Η τελική πινελιά έρχεται από την πλήρη αναβάθμιση του εσωτερικού, το οποίο «ντύνεται» με πανάκριβα μπεζ δέρματα και συνδυάζεται με ειδικές «χρυσές» επενδύσεις στις πόρτες και το ταμπλό, χαρίζοντας στο θάλαμο μια ακόμη πιο μοναδική ατμόσφαιρα.