5 αστέρια στην ασφάλεια πήρε η νέα Mercedes E-Class και το νέο Peugeot 3008 (+videos)

Την πολύ καλή τους ασφάλεια επιβεβαίωσαν στα crash tests του ανεξάρτητου οργανισμού EuroNCAP η νέα γενιά της Mercedes E-Class και το νέο Peugeot 3008, καταφέρνοντας να επιβραβευθούν με την ανώτατη διάκριση των 5 αστέρων.

Ειδικά για τη Mercedes E-Class, η επίδοσή της στην προστασία των ενηλίκων της χάρισε πολύ υψηλή βαθμολόγια 95%, στην προστασία των παιδιών η E-Class έλαβε 90%, ενώ στην προστασία των πεζών, λόγω και του ενεργού εμπρόσθιου καπό, πήρε 77%.  Στα συστήματα ασφαλείας, ο EuroNCAP βαθμολόγησε την E-Class με 62%.

Στην περίπτωση του Peugeot 3008, στην προστασία των ενηλίκων η βαθμολογία ήταν 86%, στα παιδιά 85%, στους πεζούς 67%, ενώ για τα συστήματα ασφαλείας του το γαλλικό crossover πήρε 58%.

Ο Euro NCAP τονίζει ότι η Mercedes E-Class θα πετύχαινε ακόμη καλύτερη βαθμολογία στα συστήματα ασφαλείας, εάν είχε στάνταρ περισσότερα από τα πολλά συστήματα ασφαλείας με τα οποία προαιρετικά μπορεί κανείς την εφοδιάσει, αφού η αξιολόγηση στον τομέα αυτό γίνεται με βάση το τι βρίσκεται στάνταρ στη βασική έκδοση του κάθε μοντέλου.

Δείτε το βίντεο με το crash test της νέας Mercedes E-Class.

       


Δείτε το βίντεο με το crash test του νέου Peugeot 3008.

       
TAG