Η Toyota δεν θα προσφέρει το νέο 1.500άρη diesel στην Ευρώπη!

Πολύ σημαντικά τα νέα στο πεδίο των diesel αφού η Toyota δεν θα προσφέρει σε κανένα αυτοκίνητό της στην Ευρώπη τον καινούργιο 1,5 λίτρων πετρελαιοκινητήρα της, βάζοντας ουσιαστικά σιγά-σιγά τέλος στις diesel επιλογές της με μικρό κυβισμό.

Το πρώτο βήμα έγινε με το νέο crossover Toyota C-HR, το οποίο δεν θα έχει στη γκάμα του κάποιον diesel κινητήρα και κυρίως τον νέο 3κύλινδρο 1.500άρη που ετοιμάζει η εταιρεία, αλλά μόνο βενζινοκίνητη και υβριδική έκδοση.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Didier Leroy, Επικεφαλής Ανταγωνισμού της Toyota, ο νέος αυτός κινητήρας παρότι συνεχίζει την εξέλιξή του για άλλες αγορές, στην Ευρώπη δεν θα διατεθεί.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Toyota μένει σήμερα με τους 1,4 diesel των Yaris, Auris και Corolla στη γκάμα της στην Ευρώπη, αλλά και τον 1,6 diesel στο Avensis. Είναι δεδομένο ότι με το τέλος των μοτέρ αυτών, η παρουσία μικρού κυβισμού diesel στα τρία αυτά μοντέλα της είναι μάλλον απίθανη, αφού κανονικά θα έπρεπε να αντικατασταθούν από τον νέο 1.500άρη.

Σε κάθε περίπτωση, φαίνεται ότι η Toyota στην Ευρώπη κάνει στροφή προς τη βενζίνη και τα υβριδικά συστήματα κίνησης, προετοιμάζοντάς μας για ένα άμεσο μέλλον χωρίς diesel κινητήρα χαμηλού κυβισμού στη γκάμα.

TAG