Η νέα LaFerrari Aperta είναι το απόλυτο ανοικτό supercar με 963 ίππους!

Αποκαλύφθηκε με όλη της τη μεγαλοπρέπεια στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού η νέα Ferrari LaFerrari Aperta, η ανοιχτή έκδοση της LaFerrari, η οποία θα παραχθεί σε πολύ λίγα αντίτυπα παρέχοντας κορυφαίες επιδόσεις και απόλυτα οδικά χαρακτηριστικά.

Όπως είναι λογικό η νέα LaFerrari Aperta βασίζεται στην κλειστή LaFerrari, ωστόσο έχει γίνει πολύ δουλειά από τους ειδικούς της Ferrari, ώστε και το ανοιχτό μοντέλο να προσφέρει τα ίδια κορυφαία χαρακτηριστικά απόδοσης με την κλειστή.

Ακόμη και στο design της  η Aperta είναι ίδια ακριβώς με την κουπέ LaFerrari, αφού το μόνο που αλλάζει είναι η ανοιγόμενη οροφή, η οποία είναι κατασκευασμένη στάνταρ από ειδικό ύφασμα ή προαιρετικά μπορεί να παραγγελθεί και με carbon hard-top.

Από ανθρακονήματα είναι ακόμη και το νέο κομμάτι του αμαξώματος που βρίσκεται μπροστά από τον κινητήρα και πίσω από τα κεφάλια των επιβατών, το οποίο η Ferrari ονομάζει «αιωρούμενη γέφυρα» και φροντίζει για την ενίσχυση της ακαμψίας της κατασκευής.

Μάλιστα, η Ferrari υπόσχεται ότι με μέτρα σε και αυτό, κατάφερε να επιτύχει την ίδια ακριβώς ακαμψία με την κλειστή LaFerrari.

Στο πεδίο του κινητήρα, κάτω από το καπό βρίσκεται ο V12 κινητήρας βενζίνης των 6,3 λίτρων και 800 ίππων της κουπέ LaFerrari, ο οποίος συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα για να προσφέρει συνδυαστική ισχύ 963 ίππων.

Οι επιδόσεις είναι απλά καταιγιστικές, αφού το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε κάτω από 3,0 δευτερόλεπτα και το 0-200 σε μόνο 7,1 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα αγγίζει το εκπληκτικό νούμερο των 350 χλμ./ώρα.

Επιπλέον όλων των παραπάνω, οι αεροδυναμιστές της Ferrari πέτυχαν με μια σειρά από επεμβάσεις να έχουν τον ίδιο ακριβώς αεροδυναμικό συντελεστή με την κουπέ έκδοση όταν η οροφή είναι ανοικτή και τα πλαϊνά παράθυρα κλειστά, κάτι που σημαίνει ότι οι επιβάτες της μπορούν να απολαύσουν ταχύτητες 300+ χλμ./ώρα με την οροφή ανοικτή!

Σε ό,τι αφορά στη διάθεσή της τέλος, η νέα LaFerrari Aperta θα παραχθεί σε μόλις 209 μονάδες, οι οποίες έχουν ήδη πωληθεί για ένα ποσό που αναμένεται να ξεπερνά τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

TAG