H Lexus μας φέρνει το πρώτο μικρό της SUV! (+video)

Την Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού επέλεξε η Lexus για να μας παρουσιάσει το νέο πρωτότυπο UX, το οποίο πολύ σύντομα θα μας οδηγήσει στο πρώτο μικρό SUV μοντέλο της εταιρείας.

Το νέο Lexus UX αποτελεί προϊόν σχεδιασμού του Ευρωπαϊκού Κέντρου ED2 της Toyota στη Νότια Γαλλία και εκτός από ό,τι μας αποκαλύπτει ένα ολοκαίνουργιο μικρό SUV, μας δείχνει και το που θα πορευτεί σχεδιαστικά η εταιρεία στα μελλοντικά της μοντέλα.

Ξεχωρίζουμε λοιπόν τις άκρως δυναμικές γραμμές του αμαξώματος, με μυώδη πλαϊνά και μεγάλες διαστάσεις για την «αιχμηρής» σχεδίασης εμπρόσθια γρίλια της μάσκας. Αρκετά μοντέρνα είναι και η σχεδίαση του πίσω τμήματος, που χαρίζει στο 5θυρο UX μια αύρα από κουπέ.

Η πρόσβαση στο εσωτερικό γίνεται από αντικριστά ανοιγόμενες πλαϊνές πόρτες και εκεί, συναντούμε στο εμπρόσθιο τμήμα τα νέα καθίσματα Kinetic Seat, τα οποία διαθέτουν ειδικά διχτυωτά που προσαρμόζονται στο σωματότυπο του επιβάτη και παράλληλα στην κίνηση του οχήματος, για να μεγιστοποιήσουν τη στήριξη και να προάγουν την άνεση.

Χαρακτηριστικά στοιχεία τεχνολογίας του εσωτερικού αποτελούν και οι προηγμένες εσωτερικές οθόνες, με 3D απεικόνιση στα όργανα της κονσόλας, ειδικό ολόγραμμα στο χώρο του πίνακα οργάνων, αλλά και πλήρεις ηλεκτροστατικούς διακόπτες.

Ως προς το σύστημα κίνησής του, προς το παρόν η Lexus δεν αποκαλύπτει ποιο μοτέρ φορά το UX, όμως είναι δεδομένο ότι όταν μπει στην παραγωγή, το νέο μοντέλο θα έχει και υβριδική έκδοση. Περισσότερα σε κάθε περίπτωση, θα γνωρίζουμε τα αμέσως επόμενα χρόνια.

Δείτε το επίσημο βίντεο του νέου πρωτότυπου της Lexus.

       
TAG