5 αστέρια για το pick-up Toyota Hilux στα ευρωπαϊκά crash tests! (+video)

Ο ανεξάρτητος οργανισμός Euro NCAP ανακοίνωσε τα νεότερα αποτελέσματα για τις δοκιμές πρόσκρουσης (crash tests) που διεξάγει, με το νέο Toyota Hilux να κάνει την έκπληξη και να παίρνει την ανώτατη αξιολόγηση των 5 αστέρων για την ασφάλεια που προσφέρει.

Το Toyota Hilux κατάφερε να πάρει τα 5 αστέρια στην έκδοσή του με το προαιρετικό σύστημα ασφαλείας Toyota Safety Sense, που περιλαμβάνει μια σειρά από τεχνολογίες ασφαλείας όπως Αυτόματο φρενάρισμα, Σύστημα προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας, Σύστημα αναγνώρισης και αποφυγής πεζών κ.α.

Στη βασική του έκδοση που δεν περιλαμβάνει το Safety Sense, το Hilux έλαβε 3 αστέρια ασφαλείας, γιατί ο EuroNCAP του έκοψε πολύτιμους βαθμούς στον τομέα των Συστημάτων ασφαλείας, μιας και το αυτοκίνητο δεν διέθετε όλα τα παραπάνω.

Πάντως, ακόμη και έτσι, τα 5 αστέρια από ένα pick-up δείχνει το πόση μεγάλη πρόοδος έχει γίνει στην κατηγορία ώστε να προσφερθούν ανάλογα επίπεδα ασφαλείας με τα Ι.Χ., αφού το Hilux είναι το πρώτο pick-up που παίρνει την ανώτατη διάκριση στα νεότερα και πιο αυστηρά crash tests του Euro NCAP (είχε πάρει με άλλα στάνταρ 5 αστέρια και το Ford Ranger το 2012).

Εκτός τώρα του Hilux, στα crash tests του Euro NCAP πήραν μέρος το νέο Renault Scenic, το Subaru Levorg και το Kia Niro, που αξιολογήθηκαν επίσης με 5 αστέρια για την ασφάλεια που παρέχουν (το Niro στη βασική του έκδοση πήρε 4 αστέρια).

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο από τα crash tests του Toyota Hilux.

       
TAG