Νέο supercar Kode57 702 ίππων βασισμένο πάνω στη Ferrari 599 GTB Fiorano! (+video)

Ο Ken Okuyama, ο θρυλικός σχεδιαστής της Ferrari Enzo, αποκάλυψε ένα νέο supercar που ονομάζεται «Kode57», βασίζεται πάνω στην Ferrari 599 GTB Fiorano, ενώ θα κατασκευαστεί σε 5 μόνο μονάδες με κόστος 2,5 εκατ. δολαρίων!

Το Kode57 διαθέτει μια αντισυμβατική σχεδίαση, που συνδέει το παρελθόν με το παρόν, αφού σύμφωνα με τον δημιουργό του η εμφάνισή του έχει επηρεαστεί από θρυλικά αυτοκίνητα που πρωτοπαρουσιάστηκαν το 1957 (εξ ου και το όνομα), όπως η Ferrari 250 Testa Rossa και η Jaguar XKSS.

Τεχνικά, το Kode57 που βασίζεται πάνω στη Ferrari 599 GTB Fiorano, έχει τοποθετημένο τον κινητήρα του στο εμπρόσθιο μέρος αλλά πίσω από τον εμπρόσθιο άξονα, για λόγους που έχουν να κάνουν με το ζύγισμα, το κέντρο βάρους του κ.λπ.

Το μοτέρ είναι ο 6λιτρος V12 της Ferrari 599 GTB Fiorano με αυξημένη ισχύ 702 ίππων (+90 άλογα), ο οποίος συνδυάζεται με ένα ελαφρύτερο συνολικά αυτοκίνητο (1.451 κιλά, -300 κιλά) για να προσφέρει πολύ γρήγορες επιδόσεις.

Ειδικά για τα οδηγικά και οδικά του χαρακτηριστικά, το set-up της ανάρτησης έχει εξελιχθεί από τη γνωστή Novitec Rosso, με ένα πλήρες ρυθμιζόμενο σύστημα που μπορεί να αυξομειώσει την απόσταση από το έδαφος έως και κατά 45 χλστ., ανάλογα με τις συνθήκες.

Ως προς την παραγωγή του, ο Ken Okuyama θα κατασκευάσει μόνο 5 Kode57, το πρώτο εκ των οποίων έχει ήδη παραγγελθεί από τον κορυφαίο πυγμάχο Φλόιντ Μεϊγουέδερ, με κόστος που όπως προείπαμε θα αγγίζει τα 2,5 εκατομμύρια δολάρια.

Δείτε το επίσημο βίντεο του Kode57.

       
TAG