Μεγαλύτερο και πιο όμορφο το νέο Kia Rio

Μετά τις πρώτες εικόνες-σκίτσα που έδωσε στη δημοσιότητα πριν 10 ημέρες, η Kia αποκάλυψε σήμερα και επίσημα τις πρώτες φωτογραφίες και στοιχεία της νέας γενιάς του Rio.

Σύμφωνα με την Kia, η 4η γενιά του Rio έρχεται με μεγαλύτερες διαστάσεις σε σχέση με το παρελθόν, αυξάνοντας το μήκος της κατά 15 χλστ. (4.065 χλστ. συνολικά), το πλάτος κατά 5 χλστ. και το μεταξόνιο κατά 10 χλστ. (2,58 μέτρα συνολικά). Παράλληλα, το ύψος μειώθηκε κατά 5 χλστ.

Η εικόνα του νέου μικρού μοντέλου, που αποτελεί προϊόν συνεργασίας των σχεδιαστικών κέντρων της Kia στη Νότια Κορέα, τις Η.Π.Α. και τη Γερμανία, μας φέρνει ένα Rio με πιο ελκυστικό design και περισσότερη προσωπικότητα σε σχέση με το υπάρχον.

Ξεχωρίζουμε το μακρύτερο καπό στο εμπρόσθιο τμήμα, τα μεγαλύτερα φώτα που συνδυάζονται με τη νεότερη μάσκα της εταιρείας, αλλά και τον ευμεγέθη προφυλακτήρα με τις νέες κάθετες θέσεις για τους προβολείς ομίχλης.

Παράλληλα, λόγω και του μακρύτερου μεταξονίου οι τροχοί έχουν μεταφερθεί πιο κοντά στις άκρες του αμαξώματος, ενώ στο πίσω μέρος ξεχωρίζουν τα νέα φώτα με LED προβολείς.

Εσωτερικά, η Kia έχει δημιουργήσει έναν εντελώς νέο θάλαμο και σαφώς πιο μοντέρνο από τον τωρινό του Rio, με τύπου τάμπλετ οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα που βγαίνει έξω από το ταμπλό, αλλά και χωρισμένο σε τρία επίπεδα ταμπλό.

Η Kia υπόσχεται φυσικά περισσότερο δυνατότητες συνδεσιμότητας και εφαρμογές για το σύστημα infotainment, αλλά και καλύτερη εργονομία, αφού η παρουσία του νέου συστήματος με την οθόνη αφής έχει μειώσει τον αριθμό των διακοπτών πάνω στην κονσόλα.

Από εκεί και πέρα, στο πεδίο των μηχανικών συνόλων, προς το παρόν η εταιρεία δεν ανακοινώνει ποια μοτέρ θα δούμε στη γκάμα του νέου Rio, ωστόσο είναι σίγουρη η παρουσία του νεότερου 1.000άρη turbo βενζινοκινητήρα T-GDI με 100 και 120 άλογα που γνωρίζουμε από το Hyundai i20, όπως και των diesel των 1,1 και 1,4 λίτρων.

Περισσότερα για το νέο Kia Rio θα γνωρίζουμε στα τέλη Σεπτεμβρίου, όταν και το αυτοκίνητο κάνει το ντεμπούτο του στην Έκθεση του Παρισιού, ώστε στη συνέχεια και μέχρι τα τέλη του έτους να ξεκινήσει το λανσάρισμά του στις Ευρωπαϊκές αγορές.
TAG