Έτοιμο το νέο μικρό της Kia!

Τη δική της επίθεση στη μικρή κατηγορία αυτοκινήτων ετοιμάζει η Kia με τη νέα και άκρως αναβαθμισμένη γενιά του Rio.
Η Kia αποκάλυψε τις πρώτες φωτογραφίες-επίσημα σκίτσα για την τέταρτη γενιά του Rio, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα στην επικείμενη Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού στα τέλη του Σεπτέμβρη.

H σχεδίαση του νέου Kia Rio δείχνει αρκετά μοντέρνα και
περισσότερο δυναμική από ό,τι στο τωρινό μοντέλο.
Το Rio μπαίνει λοιπόν στην 4η του γενιά και πλέον, όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, η Kia θα μας φέρει ένα πιο δυναμικό νέο μικρό μοντέλο με μακρύτερο εμπρός καπό και πρόβολο, αλλά και πιο δυναμικό προφυλακτήρα που θα στείλει ψηλότερα πάνω στο καπό τα νέα φώτα.

Στο πλάι και πίσω, φαίνεται από τα επίσημα σκίτσα-φωτογραφίες ότι θα δούμε μια πιο κουπέ αισθητική, με μεγάλα πίσω φωτιστικά σώματα και διακριτική αεροτομή. Η Kia υπόσχεται επιπλέον και μεγαλύτερο μεταξόνιο, κάτι που εκτός των άλλων αναμένεται να αυξήσει και τους εσωτερικούς χώρους.

Το εσωτερικό θα αποκτήσει περισσότερη συνδεσιμότητα, ενώ
θα έχει σχετικά λιτές γραμμές με κάποια σχεδιαστικά τρικ.
Εκτός από αυτά, η κορεάτικη φίρμα αναφέρει ότι το νέο Rio θα γεμίσει από νέα συστήματα τεχνολογίας στο πεδίο της ασφάλειας και της συνδεσιμότητας, ενώ θα έχει και πιο σπορτίφ οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά. 

Εσωτερικά, από τα πρώτα σκίτσα φαίνεται ότι θα έχουμε μια καμπίνα με απλές γραμμές, όπου όμως ξεχωρίζει η μεγάλη οθόνη αφής πάνω στην κεντρική κονσόλα, αλλά και οι διακόπτες αεροπορικού τύπου (όπως και στο τωρινό Rio) στο κάτω τμήμα της.

Στους κινητήρες του, αναμένουμε το Rio να ενισχύσει τη γκάμα του για πρώτη φορά και με τον νέο 3κύλινδρο turbo T-GDI 1.000άρη βενζινοκινητήρα με 100 και 120 άλογα της Hyundai-Kia, εκτός από τους diesel των 1,1 και 1,4 λίτρων. Σε κάθε περίπτωση, αυτά θα το μάθουμε σε λίγες ημέρες πριν την επίσημη πρώτη του στην Έκθεση του Παρισιού.
TAG