Lada XCODE Concept: Αυτό είναι το νέο Niva;

Η Lada παρουσίασε σήμερα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Μόσχας το νέο πρωτότυπο XCODE, το οποίο μας αποκαλύπτει ένα νέο SUV που θα δούμε σύντομα στην παραγωγή από τη Lada και δεν αποκλείεται να αποτελέσει ακόμη και το διάδοχο του Niva!

Από τις επίσημες εικόνες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, φαίνεται ότι έχουμε να κάνουμε με ένα πολύ μοντέρνο μοντέλο, σύμφωνο με τη νέα εποχή στην οποία έχει μπει η Lada με τη βοήθεια της Renault και με μοντέλα όπως το Vesta και το XRAY, αλλά και κυρίως, εντελώς εκτός από τα αειθαλή και ξεπερασμένα πλέον Lada που γνωρίζαμε.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο XCODE ακολουθεί τη νεότερη σχεδιαστική «X» φιλοσοφία της μάρκας, με αντίστοιχου σχήματος μεγάλη μάσκα στο εμπρόσθιο τμήμα, αλλά και πλαϊνές νευρώσεις που σχηματίζουν και πάλι το «X».

Επιπλέον των παραπάνω, εμείς θα ξεχωρίσουμε τις πολλές καμπύλες στο αμάξωμα, την πολύ μοντέρνα διχρωμία του (σε κίτρινο-λευκό στις φωτογραφίες μας), αλλά και τα επίσης μοντέρνα εμπρόσθια φώτα με λαμπτήρες και εδώ σε σχήμα «X».

Δεν λείπουν επιπλέον και πολλά στοιχεία που να τονίζουν τον off road χαρακτήρα του αυτοκινήτου, όπως οι αλουμινένιες ποδιές στον εμπρός και πίσω προφυλακτήρα, η μεγάλη απόσταση από το έδαφος, αλλά και τα μαύρα πλαστικά προστατευτικά που διατρέχουν χαμηλά από άκρη σε άκρη το αμάξωμα.

Για πρώτη φορά επίσης σε Lada, προσέχουμε την υιοθέτηση κάποιων έξυπνων σχεδιαστικών τρικ, όπως τις χειρολαβές των πίσω θυρών οι οποίες κρύβονται μέσα στις πίσω κολώνες δημιουργώντας ένα οπτικό «κουπέ» εφέ.

Στα υπόλοιπα στοιχεία του νέου πρωτότυπου SUV της Lada οι πληροφορίες που δίνονται στη δημοσιότητα είναι λίγες, με την εταιρεία πάντως να τονίζει ότι το XCODE είναι τετρακίνητο και με turbo κινητήρα (δεν διαχωρίζεται εάν είναι βενζίνη ή diesel).

Παράλληλα, η Lada τονίζει την παρουσία στο εσωτερικό ενός ψηφιακού πίνακα οργάνων και μιας μεγάλης οθόνης αφής 10 ιντσών για το σύστημα infotainment, μαζί με διευρυμένη συνδεσιμότητα.

Υπάρχουν επίσης και πολλά τελευταίας τεχνολογίας συστήματα ασφαλείας, όπως αυτόματο φρενάρισμα, ενεργό cruise control που διατηρεί σταθερή την απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, σύστημα αυτόματου παρκαρίσματος κ.λπ.

Ως προς το μέλλον του πρωτότυπου, είναι δεδομένο ότι θα το δούμε στην παραγωγή μέσα στα επόμενα χρόνια ως τον υπέρ-σύγχρονο διάδοχο του Niva. Με βάση όλα τα παραπάνω, είναι δεδομένο ότι ένα τέτοιο αυτοκίνητο μπορεί να αποτελέσει το μοντέλο πάνω στο οποίο μπορεί να στηριχτεί η επιστροφή της Lada στην Ευρώπη και μάλιστα με περισσότερα εφόδια από κάθε άλλη φορά.
TAG