Προς πώληση αντί 1,6 εκατομμυρίων ευρώ μια μοναδική Ferrari Enzo

Αυτή η κατακόκκινη Ferrari Enzo αναμένεται να πιάσει ένα ποσόν κοντά στα 1,6 εκατ. ευρώ σε δημοπρασία στις 07/09 στο Λονδίνο.
Η Ferrari Enzo είναι ένα από τα κορυφαία αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί στην ιστορία του αυτοκινήτου και, με μόνο 399 κομμάτια να έχουν παραχθεί, είναι λογικό οι Enzo όπως αυτή που θα δημοπρατηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου, να αναμένεται να πιάσουν ένα υψηλό ποσόν όταν πωλούνται.

Η Enzo της δημοπρασίας έχει κατασκευαστεί το 2003 και έχει
επισκευαστεί πλήρως ύστερα από ένα ατύχημα το 2004.
H δημοπρασία θα γίνει στις 7 Σεπτεμβρίου από τον οίκο Sothebys στο Λονδίνο και η Enzo των φωτογραφιών θα είναι ένα από τα κορυφαία κομμάτια που θα τεθούν προς πώληση.

Πολύ καλή είναι η κατάσταση στο εσωτερικό, από τη στιγμή
που τα χιλιόμετρα που έχουν διανυθεί είναι μόνο 2.367.
Πρόκειται για το αυτοκίνητο με τον αριθμό σασί 132648, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο του 2003 όταν και η Enzo παραδόθηκε στον πρώτο κάτοχό της, έναν συλλέκτη στη Φλώριδα των Η.Π.Α., ο οποίος την κράτησε μέχρι τις αρχές του 2004 έχοντας διανύσει μόνο 163 χιλιόμετρα.

Στη συνέχεια, η εν λόγω Enzo ενεπλάκη σε ατύχημα κατά το οποίο «πληγώθηκε» το εμπρός μέρος της, όμως αμέσως το αυτοκίνητο επισκευάστηκε και αναπαλαιώθηκε στην ορίτζιναλ κατάστασή του. Τα επόμενα χρόνια και μέχρι το 2008 η Enzo παρέμεινε στις Η.Π.Α., όταν και επέστρεψε στην Ευρώπη για να πωληθεί στον τελευταίο της ιδιοκτήτη στη Μεγάλη Βρετανία.

Σήμερα, το αυτοκίνητο βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και έχει διανύσει μόνο 2.367 χιλιόμετρα, ύστερα και από ένα πρόσφατο service στο οποίο αλλάχτηκαν τμήματα της ανάρτησης και του εμπρός συστήματος ανύψωσης, αλλά και η μίζα, με βάση τα στάνταρ της Ferrari.

Ύστερα από όλα αυτά, ο Sothebys υπολογίζει ότι η Ferrari Enzo της δημοπρασίας θα πιάσει μια τιμή μεταξύ 1,4 και 1,6 εκατομμυρίων ευρώ, βρίσκοντας τον νέο της ιδιοκτήτη.
TAG