Έρχεται το νέο κορυφαίο Audi με ισχύ 400 ίππων

Με εντυπωσιακή εμφάνιση και τρεις ηλεκτροκινητήρες 400 ίππων θα έρθει το 2020 η νέα ναυαρχίδα Audi A9.
Κινητικότητα παρατηρείται τελευταία στο ανώτερο κομμάτι των γερμανικών premium εταιρειών, αφού μετά τη BMW που ετοιμάζει τη νέα Σειρά 8, έρχεται και η Audi για να μας φέρει το νέο κορυφαίο της μοντέλο στο άμεσο μέλλον, το οποίο θα ονομαστεί «A9».

Το πανίσχυρο ηλεκτρικό σύστημα του νέου Audi A9 θα έχει τη
δυνατότητα να προσφέρει 500 χλμ. αυτονομίας με μία φόρτιση.
Το νέο A9 θα τοποθετηθεί στη γκάμα της Audi υψηλότερα από την τωρινή κορυφαία λιμουζίνα A8 και θα βασιστεί σχεδιαστικά πάνω στο πρωτότυπο Prologue του 2014. Το αμάξωμά του θα έχει μια εμφάνιση 4πορτου κουπέ, ώστε εκτός της επερχόμενης BMW Σειρά 8, να τεθεί αντιμέτωπο και με την Mercedes S-Class Coupe.

H σχεδίαση του νέου Audi A9 θα βασιστεί πάνω σε αυτή του
πρωτότυπου Prologue, έχοντας ένα 4πορτο κουπέ αμάξωμα.
Στα υπόλοιπα στοιχεία του, το νέο Audi A9 αναμένεται να είναι αποκλειστικά ηλεκτρικό, σε μια μεγάλη αλλαγή που θα πραγματοποιήσει στο μέλλον η εταιρεία, στρεφόμενη στα ηλεκτρικά μοντέλα.

Το σύστημα κίνησής του θα προέλθει από το επίσης ηλεκτρικό Audi Q6 που αναμένουμε σύντομα, χρησιμοποιώντας 3 ηλεκτροκινητήρες με ισχύ 400 ίππων, αλλά και κυρίως με αυτονομία-ρεκόρ που αναμένεται να αγγίζει τα 500 χιλιόμετρα με μια πλήρη φόρτιση.

Με τον νέο της κορυφαίο μοντέλο η Audi στοχεύει να προσφέρει μια μοναδική οδηγική εμπειρία, ενώ στο αντίθετο άκρο και πάντα όποτε το ορίσει ο οδηγός του, το A9 θα μπορεί να κινηθεί και αυτόνομα έχοντας εφοδιαστεί με όλη την πρόσφατη τεχνολογία του είδους.

Ως προς το πότε αναμένεται να δούμε το νέο Audi A9 στους δρόμους, αυτό αναμένεται να συμβεί το 2020, δύο χρόνια μετά το λανσάρισμα του νέου Audi Q6 που θα φέρει το ίδιο, ηλεκτρικό σύστημα κίνησης.

Πηγή: Autocar
TAG