Πιο εντυπωσιακή από ποτέ θα παρουσιαστεί η νέα BMW Σειρά 8!

Μετά από 20 ολόκληρα χρόνια η Σειρά 8 θα επιστρέψει το 2019 στη γκάμα της BMW για να τοποθετηθεί απέναντι στη Mercedes S-Class Coupe και παράλληλα, να πάρει τη θέση της Σειρά 6 στη γκάμα.

Το νέο μοντέλο που θα λανσαριστεί σε 3 χρόνια από σήμερα, έχει ήδη λάβει την επίσημη κωδική του ονομασία (G14/G15 για κουπέ και κάμπριο αντίστοιχα), ενώ, σχεδιαστικά θα βασιστεί πάνω στο πολύ εντυπωσιακό πρωτότυπο Gran Lusso του 2013, που είχε φτιαχτεί από τον Pininfarina.

Η νέα BMW Σειρά 8 θα χτιστεί πάνω στην πλατφόρμα CLAR της νεότερης BMW Σειρά 7, έχοντας κινητήρες turbo 3,0 (6κύλινδρος) και 4,0 (V8) λίτρων, με απόδοση που θα αγγίζει τα 450 και 650 άλογα αντίστοιχα. Θα υπάρχει και έκδοση υβριδική plug-in, μέσα στο πνεύμα της εποχής.

Στόχος της BMW είναι η νέα Σειρά 8 να ανταγωνιστεί τη Mercedes S-Class Coupe και για αυτό θα της προσδώσει τα πλέον πολυτελή στοιχεία που διαθέτει, αλλά και παράλληλα την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στο πεδίο της άνεσης, της ασφάλειας, αλλά και σε αυτόν της αυτόνομης οδήγησης.

Όπως προείπαμε τέλος, στη γκάμα της βαυαρικής φίρμας η νέα Σειρά 8 θα πάρει τη θέση της Σειρά 6, για την οποία όπως σας έχουμε ήδη πληροφορήσει η BMW σχεδιάζει να της αλλάξει χαρακτήρα και να τη φέρει αντιμέτωπη με την Porsche 911, μικραίνοντας τις διαστάσεις της και προσδίδοντάς της πιο σπορτίφ χαρακτηριστικά από κάθε άλλη φορά. 
TAG