Η BMW ετοιμάζει την πιο σπορ νέα Σειρά 6

Η επόμενη γενιά της Σειρά 6 ετοιμάζεται από τη BMW με τη γερμανική εταιρεία να εξελίσσει ένα εντελώς νέο κουπέ με μικρότερες διαστάσεις από την τωρινή, η οποία θα τεθεί απευθείας απέναντι από την Porsche 911.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που μας έρχεται από τη Μεγάλη Βρετανία, η επόμενη BMW Σειρά 6 θα μικρύνει σε διαστάσεις, κατ' αρχάς ώστε να αφεθεί χώρος για το νέο top κουπέ της μάρκας (Σειρά 8 ή Σειρά 9), που αναμένουμε μέσα στην επόμενη τετραετία.

Έπειτα, για να τεθεί αντιμέτωπη με την Porsche 911, αλλά και την Mercedes-AMG GT, η Σειρά 6 θα αποκτήσει και πιο σπορ χαρακτηριστικά, σε σχέση με αυτά της σημερινής. Για αυτό και το πάτωμά της αναμένεται να είναι το ίδιο με αυτό του νέου, μικρότερου κουπέ που ετοιμάζει η BMW με την Toyota.

Τέλος, λόγω ακριβώς του πιο σπορ χαρακτήρα της, η επόμενη BMW Σειρά 6 θα διατεθεί από το 2018 αποκλειστικά και μόνο σε κουπέ και κάμπριο έκδοση, χωρίς να συνεχιστεί η πιο «business» έκδοσή της Gran Coupe. Άλλωστε αυτή, αναμένεται να αποτελέσει προνόμιο της νέας, top BMW Σειρά 8 ή 9.

Πηγή: Autoexpress
TAG