Αυτό το βελτιωμένο VW Golf R είναι το ισχυρότερο που μπορείς να αποκτήσεις!

Εάν τα 300 εργοστασιακά άλογα του VW Golf R σας φαίνονται λίγα, τότε μπορείτε να απευθυνθείτε στην O.CT Tuning, η οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ, αυξάνει την ισχύ του κορυφαίου Golf στους 450 ίππους!

Πρόκειται για το 4ο στάδιο αναβάθμισης που προτείνει η ελβετική εταιρεία και το οποίο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων νέα εισαγωγή αέρα, μεγαλύτερη τουρμπίνα, αγωνιστικό καταλύτη, νέα ανοξείδωτη εξάτμιση, intercooler και επαναπρογραμματισμό του εγκέφαλου.

Το τελικό αποτέλεσμα όλων των παραπάνω αλλαγών αυξάνει την ισχύ του 2λιτρου TSI βενζινοκινητήρα της VW στα 450 άλογα από 310, ενώ η ροπή φθάνει τα 550 Nm από 380 Nm εργοστασιακά.

Φυσικά, για να αντέξει την αύξηση της ισχύος, το 6τάχυτο DSG αυτόματο, διπλού συμπλέκτη κιβώτιο έχει λάβει μια σειρά από ενισχύσεις, αλλά και νέο software για ακόμη πιο γρήγορες αλλαγές. Ακόμη και η λειτουργία του launch control έχει επαναρυθμιστεί, για να συμβαδίσει με την έξτρα δύναμη και ροπή.

Στο πεδίο των επιδόσεων, η O.CT Tuning δεν αναφέρει πόση βελτίωση υπάρχει, όμως σίγουρα το 0-100 χλμ./ώρα του βελτιωμένου αυτού Golf R θα έρχεται σε λιγότερο χρόνο από τα 4,9 δλ. του εργοστασιακού μοντέλου.

Για αυτούς πάντως που τα 450 άλογα τους φαίνονται πολλά, η ελβετική εταιρεία προσφέρει 3 πακέτα αναβάθμισης στους 370, 378 και 395 ίππους, με ροπή 460, 480 και 505 Nm αντίστοιχα. Τέλος, η O.CT Tuning αναφέρει ότι οι αναβαθμίσεις αυτές μπορούν να τοποθετηθούν και στο SEAT Leon CUPRA με τον ίδιο 2,0 λτ. TSI των 290 ίππων.
TAG