Η Toyota κατοχύρωσε το όνομα «Supra» για την Ευρώπη

Το όνομα «Supra» θα φέρει στην Ευρώπη το νέο κουπέ που ετοιμάζει η Toyota σε συνεργασία με τη BMW.
Όπως διέρρευσε στο διαδίκτυο, η Toyota την Παρασκευή κατοχύρωσε το όνομα «Supra» στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που σημαίνει ότι πλέον αναμένουμε το λανσάρισμα για πρώτη φορά της επόμενης Supra και στην Ευρώπη.

Οι γραμμές της νέας Toyota Supra θα προέλθουν από αυτές του
πρωτότυπου FT-1, που έδειξε η εταιρεία το 2014 στο Ντιτρόιτ.
Όπως έχουμε ξαναγράψει, το νέο sport κουπέ της Toyota θα έρθει το 2018 και θα αποτελεί προϊόν κοινής κατασκευής μεταξύ της ιαπωνικής εταιρείας και της BMW.

Από την πλευρά των Βαυαρών, το νέο πισωκίνητο κουπέ θα ονομαστεί «Z5», ενώ για την Toyota φήμες έλεγαν ότι θα ονομαστεί «Supra», κάτι που πλέον επιβεβαιώνεται μετά την προχθεσινή κατοχύρωση της ονομασίας από την ιαπωνική φίρμα.

Στα χαρακτηριστικά της νέας Supra θα περιλαμβάνεται η πίσω
κίνηση, οι κινητήρες από τη BMW και το δυναμικό design.
Αμφότερα τα νέα κουπέ θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της Magna Steyr στο Γκρατς της Αυστρίας, με ρυθμό παραγωγής 60.000 αυτοκινήτων ανά έτος. Σχεδιαστικά, αυτό που γνωρίζουμε για τη νέα Supra είναι ότι το αμάξωμά της θα βασιστεί πάνω στο πρωτότυπο FT-1, που παρουσίασε η Toyota στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ το 2014.

Προς το παρόν τα τεχνικά στοιχεία δεν έχουν αποκαλυφθεί, όμως αναμένεται οι κινητήρες να είναι της BMW, με υβριδική έκδοση από την Toyota. Η κίνηση θα στέλνεται στους πίσω τροχούς, ενώ θα υπάρχουν και προαιρετικές τετρακίνητες εκδόσεις.

Από εκεί και πέρα, εμείς θα παρακολουθούμε και στο επόμενο διάστημα την όλη εξέλιξη της νέας Supra (και της Z5) από κοντά, ελπίζοντας το τελικό μοντέλο να είναι αντάξιο της ιστορίας του κορυφαίου κουπέ Toyota.
TAG