Το 2018 το νέο super κουπέ των BMW και Toyota!

Βασισμένο πάνω στο πρωτότυπο FT-1 θα είναι το νέο κουπέ που ετοιμάζει η Toyota σε συνεργασία με τη BMW για το 2018.
Το πολυαναμενόμενο νέο κουπέ και ρόουντστερ που ετοιμάζουν από κοινού η BMW και η Toyota έρχεται σε μια διετία από σήμερα, με την κατασκευή του να γίνεται σε ευρωπαϊκό έδαφος, στο εργοστάσιο της Magna Steyr στην Αυστρία.

Από την πλευρά της BMW, το νέο κουπέ και ρόουντστερ θα
ονομαστεί «Z5» και θα αντικαταστήσει τη Z4.
Σύμφωνα με τις γερμανικές εφημερίδες, η ετήσια παραγωγή των κοινής κατασκευής δύο μοντέλων της BMW και Toyota θα ανέλθει στα 60.000 αυτοκίνητα ετησίως.

Για τη BMW μάλιστα, η απόφαση αυτή έρχεται ως συνέχεια του τέλους της παραγωγής μέσα στη χρονιά που διανύουμε των Mini Paceman και Countryman στο εργοστάσιο της Αυστρίας και η μεταφορά της νέας γενιάς του δεύτερου, στο ίδιο εργοστάσιο στην Ολλανδία, που κατασκευάζεται ήδη το 3θυρο Mini.

Αν κρίνουμε από τη σχεδίαση του πρωτότυπου FT-1, το νέο
κουπέ της Toyota αναμένεται να είναι άκρως εντυπωσιακό.
Ως προς το ποια θα είναι αυτά τα δύο νέα μοντέλα, από την πλευρά της BMW θα δούμε τη νέα Z5, η οποία θα αντικαταστήσει τη BMW Z4 και θα φέρει υφασμάτινη ανοιγόμενη οροφή, κίνηση στους πίσω τροχούς, ενώ θα έχει και χαμηλότερο από ποτέ βάρος. Εκτός από την «ανοικτή» εκδοχή θα τη δούμε και σε κουπέ.

Από την πλευρά τώρα της Toyota, τα πράγματα έχουν σαφώς περισσότερο ενδιαφέρον, από τη στιγμή που οι πληροφορίες λένε ότι το νέο κοινής κατασκευής κουπέ/ρόουντστερ θα ονομαστεί Supra!

Τα χαρακτηριστικά του θα είναι ακριβώς τα ίδια με αυτά της Z5, εκτός από την εμφάνιση η οποία θα προέλθει από αυτή του πρωτότυπου FT-1, που μας είχε δείξει η ιαπωνική εταιρεία το 2014 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ.

Περαιτέρω στοιχεία δεν έχουμε για τα δύο νέα μοντέλα στη διάθεσή μας, ωστόσο είναι σίγουρο ότι αμφότερα θα είναι από τα πιο εντυπωσιακά του είδους.
TAG