Στο σφυρί μια super συλλεκτική Aston Martin DB3S

Μια μοναδική αγωνιστική Aston Martin DB3S του 1953, θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Bonhams στις 21 Μαΐου.
Το ερχόμενο Σάββατο ο γνωστός οίκος Bonhams θα πραγματοποιήσει μια δημοπρασία μοναδικών δημιουργημάτων της Aston Martin, μεταξύ των οποίων και η πολύ σπάνια αγωνιστική DB3S του 1953.

Η εν λόγω Aston Martin DB3S αποτέλεσε προσωπικό
αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη της εταιρείας κ. David Brown.
Η DB3S της δημοπρασίας αποτέλεσε το προσωπικό αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη της Aston Martin, κ. David Brown. Η ιστορία της αναφέρει ότι μετά την καταστροφική παρουσία τριών Aston Martin DB3S στις 24 Ώρες του Λε Μαν την ίδια χρονιά, ο Brown παρέδωσε το αυτοκίνητο στους μηχανικούς της Aston Martin, οι οποίοι το αναβάθμισαν με ένα αλουμινένιο αμάξωμα.

Στη συνέχεια η εν λόγω Aston Martin DB3S ξεκίνησε την αγωνιστική της παρουσία με συμμετοχές σε φημισμένους αγώνες της εποχής όπως στα 1.000 χλμ. του Νίρμπουργκρινγκ, το Mille Miglia και το Γκραν Πρι του Σπα, με οδηγούς όπως ο Sir Stirling Moss, ο Peter Collins και ο Roy Salvadori πίσω από τιμόνι της.

Η τιμή που αναμένεται να πιάσει το αγωνιστικό βρετανικό
μοντέλο, αναμένεται να είναι μεταξύ 8 και 9 εκατ. ευρώ.
Μετά το τέλος της αγωνιστικής της συμμετοχής, η DB3S πήρε μέρος στη βρετανική κωμωδία της δεκαετίας του '60 «School for Scoundrels, όντας ένα από τα λίγα αγωνιστικά αυτοκίνητα στην ιστορία που μετείχαν σε κινηματογραφική ταινία.

Σε ό,τι αφορά τώρα στην τιμή της, ο οίκος Bonhams περιμένει ότι στη δημοπρασία της 21 Μαΐου, η μοναδική αυτή Aston Martin DB3S θα πιάσει ένα ποσό μεταξύ 6 και 7 εκατομμύρια λίρες (8 με 9 εκατ. ευρώ), όντας και το ακριβότερο μοντέλο από όλες τις κλασικές Aston Martin που θα προσφερθούν. 
TAG