Δείτε το πρώτο Toyota GT 86 με κινητήρα από Nissan GT-R και πάνω από 1.000 ίππους! (+video)

Σε μια από τις πιο extreme βελτιώσεις που έχουμε δει, η StreetFX καταφέρνει να χωρέσει στο Toyota GT 86 το μοτέρ του Nissan GT-R!
Η Αυστραλιανή StreetFX παρουσιάζει το ολοκαίνουργιο project extreme αναβάθμισης του πισωκίνητου Toyota GT 86, καταφέρνοντας να αντικαταστήσει τον 2λιτρο boxer κινητήρα του μοντέλου με τον 3,8 λίτρων biturbo του Nissan GT-R, με στόχο να προσφέρει πάνω από 1.000 άλογα ισχύος!

Ο 3,8 λίτρων V6 biturbo του Nissan GT-R χώρεσε στο χώρο
όπου κανονικά βρίσκεται ο 4κύλινδρος 2,0 λτ. boxer του GT 86.
Το όλο project η StreetFX το ξεκίνησε το 2012, όταν και αγόρασε ένα ολοκαίνουργιο Toyota GT 86 και ξεκίνησε μια σειρά από μετατροπές ώστε να του προσδώσει την υψηλότερη δυνατή ισχύ.

Ύστερα από αρκετά χρόνια διαφόρων βελτιώσεων, οι μηχανικοί της εταιρείας έφτασαν την ισχύ του 2λιτρου boxer βενζινοκινητήρα του αυτοκινήτου έως και τους 545 ίππους, όμως από εκεί και πέρα ήρθε η στιγμή για κάτι το διαφορετικό.
Το νέο μοτέρ είναι 3 φορές πιο υψηλό από ό,τι ο boxer, με
αποτέλεσμα να απαιτηθούν πολλές μετατροπές για να χωρέσει.

Παίρνοντας λοιπόν τον 3,8 λίτρων biturbo V6 κινητήρα του Nissan GT-R, η StreetFX κατάφερε μετά από πολύ καιρό δουλειάς να χωρέσει το μεγαλύτερο αυτό μοτέρ στο χώρο του 4κύλινδρου κινητήρα του GT 86. Όπως αναφέρουν μάλιστα οι ίδιοι άνθρωποι της εταιρείας, ο κινητήρας του GT-R ήταν 3 φορές πιο ψηλός από τον ορίτζιναλ, κάτι που απαίτησε πολλές μετατροπές για να χωρέσει.

Σύμφωνα με τη StreetFX, στόχος είναι ο νέος κινητήρας να
ξεπεράσει τους 1.000 ίππους ισχύος, εκτοξεύοντας τις επιδόσεις.
Παράλληλα, έξτρα όγκο πρόσθεσε και η προσθήκη ενός turbo kit GT1000 της HKS, ενώ έχουν αλλάξει πλήρως και τα σωθικά του κινητήρα (πιστόνια και μπιέλες), ώστε να επιτευχθούν τα πάνω από 1.000 άλογα ισχύος.

Οι μηχανικοί της StreetFX άλλαξαν επίσης και το κιβώτιο, για να μπορέσει να αντέξει όλη αυτή την ισχύ (και την ανάλογη ροπή), τοποθετώντας το in-house 6άρι σειριακό κιβώτιο που η εταιρεία βάζει σε αρκετά βελτιωμένα V8 supercars στην Αυστραλία.

Ως προς το μέλλον αυτού του GT 86, η StreetFX τονίζει ότι η βελτίωση δεν έχει ολοκληρωθεί και πλέον, το επόμενο βήμα είναι το ξεκίνημα των πρώτων τεστ του αυτοκινήτου σε πίστα και δρόμο. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται αν μη τι άλλο για μια από τις πιο extreme, αλλά και πιο φροντισμένες προσπάθειες, που έχουμε δει στο κομμάτι των βελτιώσεων τα τελευταία χρόνια.

Δείτε το βίντεο του Toyota GT 86 της StreetFX με τον κινητήρα του Nissan GT-R.

       
TAG