Έρχεται η νέα κορυφαία 4πορτη Bugatti!

Το πράσινο φως για την παραγωγή παίρνει η Bugatti 16C Galibier, ώστε να αποτελέσει μια από τις πιο ακριβές λιμουζίνες της αγοράς.
Η Bugatti ετοιμάζει το πρώτο της 4πορτο αυτοκίνητο της νεότερης ιστορίας της, το οποίο θα βασιστεί στο πρωτότυπο 16C Galibier που είχε παρουσιαστεί το 2011 και αναμένεται να κοστίζει σχεδόν 2,3 εκατομμύρια ευρώ.

Η νέα 4πορτη top Bugatti θα βασιστεί σε μια διαφοροποιημένη
έκδοση της πλατφόρμας MSB της νέας Porsche Panamera.
Η Galibier συζητιέται εδώ και αρκετό καιρό ότι θα μπει στην παραγωγή όμως ποτέ δεν το κατάφερε και πλέον, σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού Autocar που προέρχονται από το αφεντικό της εταιρείας κ. Βόλφγκανγκ Ντουρχάιμερ, ήρθε η στιγμή να ξεκινήσει η εξέλιξή της.

Το νέο μοντέλο είναι ένα εκ των τεσσάρων νέων Bugatti που έχουν προταθεί για να εξελιχθούν από την εταιρεία, έχοντας ως στόχο να ανταγωνιστεί την επόμενη γενιά της Rolls-Royce Phantom.

Αναμένεται να βασιστεί σε μια διαφοροποιημένη εκδοχή της πλατφόρμας MSB της Porsche, η οποία αποτελεί και το δάπεδο της νέας Panamera, ενώ θα βασιστούν πάνω της και όλες οι νέες Bentley.

Έτσι, σε σχέση με την «αδελφή» Chiron που έχει διαφορετικό δάπεδο με τον κινητήρα πίσω από τα καθίσματα, η Galibier θα έχει μια πιο «συμβατική» διάταξη με κινητήρα κάτω από το εμπρόσθιο καπό.

Περισσότερα για το νέο μοντέλο προς το παρόν δεν είναι γνωστά, ωστόσο είναι δεδομένο ότι όταν θα βγει στην παραγωγή θα έχει μια αντίστοιχα υπέρ-υψηλή τιμή με αυτή της Chiron, η οποία αναμένεται να ξεπερνά τα 2,3 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: Autocar
TAG