Μετά από 13 ολόκληρα χρόνια η Rolls-Royce θα αντικαταστήσει τη Phantom

Η Rolls-Royce ανακοίνωσε επίσημα ότι το 2016 θα είναι η τελευταία χρονιά της κορυφαίας Phantom 7ης γενιάς, που θα αντικατασταθεί με μια ακόμη πιο πληθωρική υπέρ-πολυτελή λιμουζίνα, σε αντίθεση με τις κουπέ εκδόσεις της, που δεν θα αντικατασταθούν μετά το τέλος της παραγωγής του το φετινό Νοέμβριο.

Η 8η γενιά της Rolls-Royce Phantom αναμένεται το 2018, με τη βρετανική φίρμα να βάζει όλη τη δεξιοτεχνία της στην κατασκευή του νέου της κορυφαίου μοντέλου, που σημειωτέον βρίσκεται στη γκάμα της από το 1925.

Η τωρινή γενιά της Phantom θα ολοκληρώσει την κατασκευή της στα τέλη της χρονιάς και μέχρι τότε, η Rolls-Royce θα δημιουργήσει 50 ειδικές εκδόσεις Zenith ειδικά και μόνο για τις κουπέ επιλογές της (Coupe και Drophead Coupe), ώστε να τιμήσει το τέλος των μοντέλων της.

Οι ειδικές αυτές συλλεκτικές Rolls-Royce, θα διαθέτουν η κάθε μια έναν διαφορετικό χρωματικό συνδυασμό, που θα προέλθει από ιστορικές δημιουργίες της βρετανικής φίρμας, ενώ θα έχουν και μια σειρά από επιπλέον προσθήκες χλιδής στο εσωτερικό τους. 

Φυσικά, οι τελευταίες εκδόσεις της Coupe και Drophead Coupe Phantom θα συνοδευτούν από όλα τα επίσημα έγγραφα που θα πιστοποιούν τη συλλεκτικότητά τους, στο όνομα πάντα του νέου τους ιδιοκτήτη. 
TAG