Η απάντηση των Ρώσων στο Αμερικάνικο Humvee: Ο «Τιμωρός» είναι ένα κινούμενο φρούριο! (+video)

To ρώσικο ZIL Karatel ή «Τιμωρός» όπως είναι γνωστό, είναι ένα πρωτοποριακό τεθωρακισμένο στρατιωτικό όχημα.
Οι ρώσικες ειδικές δυνάμεις έχουν το δικό τους καινούργιο τετράτροχο φρούριο, με το τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού ZIL Karatel ή «Τιμωρός» όπως είναι γνωστό στη Ρωσία, να παρουσιάζεται ενώπιον του Προέδρου Πούτιν.

Χαρακτηριστικό στοιχείου του «Τιμωρού» αποτελεί το «V»
σχήμα του αμαξώματός του, για περισσότερη προστασία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει μέχρι σήμερα, ο «Τιμωρός» είναι ένα άκρως πρωτοποριακό όχημα μεταφοράς προσωπικού που κατασκευάζεται από τη ρώσικη ZIL, το οποίο ξεχωρίζει για το ιδιαίτερο «V» σχήμα του, το οποίο το βοηθά να ξεφεύγει από εκρήξεις, βλήματα κ.ο.κ.

Η κατασκευή του αμαξώματός του καλύπτει τις νόρμες της Class 6a βαθμίδας θωράκισης και το στρατιωτικό αυτό όχημα διαθέτει ειδικές θέσεις για πυροβόλα όπλα, μπορεί να μεταφέρει έως και 10 στρατιώτες, ενώ στην οροφή του εφαρμόζεται και ένα πολυβόλο.

Μάλιστα, η εσωτερική του διαμόρφωση φροντίζει ώστε οι θέσεις να είναι έτσι τοποθετημένες, που δίνουν άφθονη περιμετρική ορατότητα σε όλους τους επιβάτες του.

Σε ό,τι αφορά τέλος στα τεχνικά του χαρακτηριστικά, αυτό που είναι γνωστό σήμερα είναι ότι ο «Τιμωρός» έχει βάρος 12 τόνων και μπορεί να κινηθεί με ταχύτητες έως 150 χλμ./ώρα.


Δείτε στο βίντεο τον Πούτιν να επιθεωρεί τον «Τιμωρό».


                     
TAG