Νέο εντυπωσιακό πρωτότυπο Citroen Cxperience με 300 άλογα! (+video)

Σε μια εντυπωσιακή επίδειξη δύναμης, η Citroen παρουσιάζει το φουτουριστικό πρωτότυπο Cxperience.
Η Citroen έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες και στοιχεία του πρωτότυπου Cxperience, το οποίο αποτελεί τον προπομπό μιας μελλοντικής ναυαρχίδας της γαλλικής μάρκας, με υβριδικό σύστημα κίνησης 300 ίππων.

Το αμάξωμα του Cxperience φθάνει τα 4,85 μέτρα, ενώ η
σχεδίασή του είναι άκρως μοντέρνα και ενδιαφέρουσα.
Το νέο πρωτότυπο της Citroen θα κάνει το ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού στα τέλη του Σεπτέμβρη, έχοντας ένα μακρύ αμάξωμα 4,85 μέτρων, με μεταξόνιο 3 μέτρων και κοντή οροφή (1,37 μέτρα ύψος).

Μίνιμαλ η σχεδίαση του εσωτερικού, εκεί όπου την παράσταση
κλέβει η 19 ιντσών οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό.
Σχεδιαστικά, το Cxperience έχει ένα καμπυλόγραμμο αμάξωμα με σεντάν αναλογίες και μικρό σε μέγεθος τρίτο πίσω όγκο, στο οποίο ξεχωρίζει η πολύ μοντέρνα σχεδίαση του εμπρός και πίσω τμήματός του, το αντικριστό άνοιγμα των πλαϊνών θυρών, αλλά και οι τεραστίων διαστάσεων (22 ιντσών) τροχοί.

Οι πλαϊνές πόρτες ανοίγουν αντικριστά αποκαλύπτοντας ένα
χωρίς κολώνες και ανεμπόδιστο άνοιγμα για το εσωτερικό.
Στην καμπίνα, η σχεδίαση είναι μίνιμαλ με έμφαση να δίνεται στη μακριά ψηφιακή οθόνη των 19 ιντσών στο κέντρο του ταμπλό, η οποία συνδέεται με τον επίσης ψηφιακό πίνακα οργάνων σε ένα ενιαίο πάνελ. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι αντίστοιχα με αυτά premium κατασκευών, ενώ στοιχεία όπως το μονόμπρατσο τιμόνι, θυμίζουν παλαιότερα μοντέλα της εταιρείας.

Ως προς την κίνησή του, το Cxperience διαθέτει ένα υβριδικό σύστημα που φορτίζει και από πρίζα (plug-in hybrid), με κινητήρα βενζίνης που αποδίδει μεταξύ 150 και 200 ίππων, αλλά και ηλεκτροκινητήρα 107 ίππων. Η συνδυαστική ισχύς μπορεί να φτάσει τους 300 ίππους, ενώ το κιβώτιο με το οποίο συνδυάζεται είναι 8τάχυτο αυτόματο.

Για λόγους εξοικονόμησης χώρου, η μπαταρία είναι τοποθετημένη κάτω από το δάπεδο του αυτοκινήτου, ενώ το πρωτότυπο μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά και μόνο με ηλεκτρισμό για διαδρομές έως και 60 χιλιομέτρων. Η φόρτιση της μπαταρίας από μια απλή πρίζα απαιτεί μόνο 4 ½ ώρες.

Σε ό,τι αφορά στην παραγωγή του, η Citroen δημιούργησε το πρωτότυπο για να δείξει το τι μπορεί να κάνει σε μια κατηγορία διαφορετική από αυτή που μας έχει συνηθίσει και χωρίς να αναμένεται σύντομα να το βάλει στην παραγωγή, τουλάχιστον υπό τη σκέπη του δικού της λογότυπου (μπορεί να το δούμε ως DS)….

Δείτε το επίσημο βίντεο της Citroen για το πρωτότυπο Cxperience.

        
TAG