Έρχονται 13 ηλεκτρικά Ford μεταξύ των οποίων και υβριδική Mustang!

Η Ford παρουσίασε το πλήρες σχέδιό της για ηλεκτρική και υβριδική επίθεση μέχρι το 2021 μέσω της παρουσίασης 13 νέων μοντέλων του είδους, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η πρώτη υβριδική Mustang στην ιστορία!

Σύμφωνα λοιπόν με την Ford, στα νέα ηλεκτρικά και υβριδικά της μοντέλα που θα δούμε μέσα στην επόμενη 5ετία περιλαμβάνονται η υβριδική Mustang, το πρώτο υβριδικό pick-up F-150, το plug-in υβριδικό Transit Custom, αλλά και ένα πλήρως ηλεκτρικό νέο SUV με μεγάλη αυτονομία (τουλάχιστον 480 χλμ.).

Επίσης, η Ford ανακοίνωσε ότι θα παρουσιάσει το 2021 ένα υβριδικό και πλήρως αυτόνομο μοντέλο, το οποίο θα χρησιμοποιείται μόνο για επαγγελματική χρήση σε εταιρίες παροχής υπηρεσιών μεταφοράς με μίσθωση οχήματος (ride-hailing) ή με κοινοχρησία οχήματος (ride-sharing), καθώς και 2 νέα υβριδικά, περιπολικά αυτοκίνητα.

Ειδικά τώρα για την υβριδική Mustang, η Ford δεν ανακοινώνει τα λεπτομερή της στοιχεία, ωστόσο υπόσχεται ότι η έκδοση αυτή θα προσφέρει δύναμη αντίστοιχη του V8 μοντέλου. Το νέο οικολογικό muscle car θα ντεμπουτάρει το 2020 και θα διατεθεί μόνο στη Βόρεια Αμερική.

Από την άλλη πλευρά, η υβριδική plug-in έκδοση του επαγγελματικού Transit Custom θα διατεθεί το 2019 στην Ευρώπη, με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης-ρύπων κατά τη διανομή αγαθών εντός πόλεως. Τέλος, το υβριδικό pick-up Ford F-150 θα πωληθεί από το 2020 μόνο στη Βόρεια Αμερική και τη Μέση Ανατολή, διατηρώντας τις μεγάλες μεταφορικές του ικανότητες.


Για όλα αυτά τα νέα μοντέλα η Ford θα επενδύσεις 700 εκατομμύρια δολάρια ώστε να επεκτείνει τις εγκαταστάσεις της στο εργοστάσιο του Flat Rock στο Μίσιγκαν των Η.Π.Α. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο γενικότερο επενδυτικό πλάνο 4,5 δισ. δολαρίων της εταιρείας για την εξέλιξη νέων ηλεκτρικών και υβριδικών αυτοκινήτων, που θα τη βοηθήσει να αναδειχθεί σε πρωτοπόρο εταιρεία σε αυτό τον τομέα.
TAG