Δείτε το εντυπωσιακό πρωτότυπο FF 91 με 1.050 άλογα και απίστευτες επιδόσεις!

Ένα χρόνο μετά την πρώτη παρουσία της στην Διεθνή Έκθεση Ηλεκτρονικών CES, η αμερικάνικη Faraday Future επιστρέφει φέτος στο Λας Βέγκας, παρουσιάζοντας ένα νέο εντυπωσιακό πρωτότυπο με την ονομασία «FF 91».

Την περσινή χρονιά η Faraday Future είχε κλέψει τις εντυπώσεις με το πρωτότυπο FFZERO1 των 1.000 ίππων και πλέον, φέτος επιστρέφει με το δεύτερο πρωτότυπό της, που διαθέτει ένα εξίσου εντυπωσιακό σύστημα κίνησης.

Το νέο FF 91 λοιπόν χρησιμοποιεί τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες για την κίνησή του, που παίρνουν ηλεκτρική ενέργεια από μια συστοιχία μπαταριών 130 kWh. Η συνδυαστική τους ισχύς αγγίζει τους 1.050 ίππους και η ροπή τα 1.800 Nm, με τις επιταχύνσεις να είναι καταιγιστικές, αφού για το 0-60 μίλια ανά ώρα (0-96 χλμ./ώρα), απαιτούνται μόνο 2,39 δευτερόλεπτα.

Η μπαταρία έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την LG Chem και μπορεί να φορτιστεί στο 50% σε κάτω από 4,5 ώρες σε πρίζα του σπιτιού. Η αυτονομία της, όταν είναι πλήρως φορτισμένη, μπορεί να αγγίξει τα 610 χιλιόμετρα.

Φυσικά, κατά τα δεδομένα της εποχής, το FF 91 είναι γεμάτο με τα πλέον πρόσφατα συστήματα αυτόνομης οδήγησης, έχοντας 13 διαφορετικά ραντάρ, 10 υψηλής ευκρίνειας κάμερες, 12 αισθητήρες, αλλά και ένα 3D laser πάνω στο καπό, που χρησιμοποιούνται για να του επιτρέψουν να οδηγηθεί μόνο του.

Η Faraday Future έχει προσδώσει επίσης στο πρωτότυπο ένα μακρύ αμάξωμα, με αεροδυναμικό design (αεροδυναμικός συντελεστής cd: 0,25), αλλά και παράλληλα, με αρκετό χώρο στο εσωτερικό του για τους επιβάτες και πολλές πρακτικές δυνατότητες.

Παρότι σε πρωτότυπη μορφή, η αμερικάνικη εταιρεία δέχεται ήδη παραγγελίες για το νέο της μοντέλο, αφού με προκαταβολή 5.000 δολαρίων στο site της Faraday Future, μπορεί να κλείσει κανείς ένα εκ των FF 91 που θα κατασκευαστούν.


Οι πρώτες 300 μονάδες θα είναι η περιορισμένης παραγωγής έκδοση FF 91 Alliance Edition, με μέρος των χρημάτων για την αγορά κάθε ενός αυτοκίνητου να δίνεται ως δωρεά σε κάποιο περιβαλλοντολογικό ίδρυμα.
TAG