Με πιο σπορ εμφάνιση το νέο Kia Picanto!

Η Kia έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες και στοιχεία για το νέο Picanto, στο οποίο ξεχωρίζει μεταξύ άλλων η προσθήκη στη γκάμα και της πιο σπορ έκδοσης GT-Line.

Μετά την πριν από λίγες ημέρες πρώτη παρουσίαση των επίσημων σκίτσων του νέου Picanto, σήμερα μπορούμε να δούμε τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του νέου μοντέλου, το οποίο έρχεται με πιο μοντέρνα και σπορ εικόνα σε σχέση με τον προκάτοχό του, ιδίως στην νέα έκδοση GT-Line των φωτογραφιών.

Ειδικότερα, το νέο Kia Picanto GT-Line ξεχωρίζει με τους πιο επιθετικούς προφυλακτήρες (εμπρός-πίσω), τα πλαϊνά σπόιλερ, αλλά και τους μεγαλύτερους τροχούς. Δεν αποκλείεται επίσης να φέρει για την κίνησή του τον νεότερο 1.000αρη turbo της Kia από το Cee'd, δημιουργώντας έτσι και την πρώτη turbo έκδοση στην ιστορία του μίνι μοντέλου.

Σε ό,τι αφορά τώρα στις διαστάσεις του νέου Picanto, η Kia αποκαλύπτει ότι το μήκος παραμένει το ίδιο compact με πριν (3.595 χλστ.), όμως το μεταξόνιο μεγαλώνει (2.400 χλστ., +15 χλστ.) στέλνοντας πιο κοντά στα άκρα του αυτοκινήτου τους τροχούς.

Στο εσωτερικό, από την πρώτη επίσημη εικόνα βλέπουμε ότι υπάρχει αρκετή αναβάθμιση σε σχέση με αυτό του τωρινού Picanto, αφού ξεχωρίζουν στοιχεία όπως η μεγάλη οθόνη αφής για το σύστημα infotainment πάνω στην κονσόλα, οι αεροπορικού τύπου διακόπτες για τον κλιματισμό, αλλά και το σπορτίφ δερμάτινο τιμόνι με ραφές (για την έκδοση GT-Line).

Παράλληλα, η Kia υπόσχεται ότι το νέο Picanto στο εσωτερικό του θα προσφέρει καλύτερους χώρους από πριν, χωρίς προς το παρόν να ανακοινώνει τα πλήρη στοιχεία του π.χ. για το πορτ-μπαγκάζ και τον όγκο του.


Σε ό,τι αφορά στους κινητήρες τέλος, προς το παρόν δεν υπάρχει και εδώ επίσημη πληροφόρηση, ωστόσο εκτός του 1.000άρη turbo βενζινοκινητήρα που προαναφέραμε, αναμένουμε και 1.000άρι ατμοσφαιρικό μοτέρ με ισχύ κοντά στους 70 ίππους για το νέο μοντέλο. Περισσότερα θα γνωρίζουμε μέχρι τον Μάρτιο, όταν το νέο Picanto κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης.
TAG