Και με CVT κιβώτιο το νέο Honda Civic Type R!

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, το ολοκαίνουργιο Honda Civic Type R θα διατεθεί για πρώτη φορά και με αυτόματο CVT κιβώτιο, εκτός του στάνταρ 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου του.

Την αποκάλυψη έκαναν το Αφεντικό της Honda Europe, κ. Katsushi Inoue, ο Αρχισχεδιαστής, κ. Daisuke Tsutamori και ο Τεχνικός Διευθυντής της Honda, κ. Mirsuru Kariya, μιλώντας στον βρετανικό τύπο και πιο συγκεκριμένα, στο περιοδικό Car.

Οι ιθύνοντες της Honda τόνισαν επίσης ότι το CVT (συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων) κιβώτιο θα είναι προαιρετικό και θα έχει ειδική ρύθμιση για να ταιριάζει με τον εκρηκτικό χαρακτήρα του νέου Type R.

Επιπλέον των παραπάνω είχαμε και άλλες αποκαλύψεις για το νέο Honda Civic Type R κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, αφού οι άνθρωποι της Honda απέκλεισαν την παρουσία και τετρακίνητης έκδοσης, τονίζοντας ότι το νέο Type R θα είναι αποκλειστικά προσθιοκίνητο και με μπλοκέ διαφορικό στον εμπρός άξονα.

Παράλληλα, αποκάλυψαν ότι το ισχυρότερο Civic θα έχει σημαντικό χαμηλότερο κέντρο βάρους σε σχέση με αυτό του τωρινού Type R, ώστε να προσφέρει ακόμη πιο απόλυτα οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά.

Αυτό που ωστόσο δεν αποκαλύφθηκε είναι το πόσο θα είναι η δύναμη του νέου κορυφαίου Civic, κάτι για το οποίο η Honda τηρεί σιγήν ιχθύος και δεν το είχε αποκαλύψει ούτε κατά την παρουσίαση του πρωτότυπου Civic Type R τον περασμένο Σεπτέμβριο.


Ενδέχεται ο 2λιτρος turbo V-TEC του τωρινού Type R να φθάσει στα 320 άλογα (+10 ίπποι), ωστόσο κανείς δεν ξέρει σήμερα ποια θα είναι τελικά η επιλογή της Honda.

Πηγή: Civicx.com
TAG