Το εντυπωσιακό πρωτότυπο FFZERO1 των 1.000 ίππων της Faraday Future

Η Faraday Future παρουσίασε στην Έκθεση Ηλεκτρονικών (CES) του Λας Βέγκας το ηλεκτρικό πρωτότυπο FFZERO1 με 1.000 ίππους ισχύος, που αποκαλύπτει τις δυνατότητες της νεοσύστατης αμερικάνικης φίρμας.

H Faraday Future ιδρύθηκε μόλις πριν από 18 μήνες με στόχο να αποτελέσει μια δυναμική νέα μάρκα υψηλής τεχνολογίας, στα πρότυπα της Tesla. Άλλωστε, ανάμεσα στους πάνω από 750 εργαζομένους της που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, συγκαταλέγονται και πρώην της Tesla.

Στόχος της Faraday είναι να αποκαλύψει το πρώτο της όχημα παραγωγής μόλις σε 2 χρόνια από σήμερα και μέσω του νέου πρωτότυπου FFZERO1, η εταιρεία μας δείχνει τι είναι ικανή να κάνει.

Το πρώτο πράγμα που έκανε η εταιρεία, ήταν να εξελίξει από την αρχή μια ολοκαίνουργια πλατφόρμα για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η οποία είναι σε θέση να φιλοξενήσει μια σειρά από διαφορετικές επιλογές κινητήρων, για κίνηση στους εμπρός, τους πίσω ή και τους τέσσερις τροχούς.

Ειδικά για το πρωτότυπο με το άκρως φουτουριστικό αμάξωμα, η Faraday δημιούργησε μια διάταξη με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες μέσα στους τροχούς, που έχουν συνολική ισχύ 1.000 ίππων και προσφέρουν 0-100 χλμ./ώρα σε κάτω από 3 δευτερόλεπτα.

Ανάμεσα στα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του FFZERO1 συγκαταλέγεται και το μονοθεσίο εσωτερικό, που φέρει ένα εξελιγμένο κάθισμα σε γωνία 45 μοιρών, που βελτιώνει την άνεση και την κυκλοφορία του αίματος. Ειδικοί σωλήνες μάλιστα παροχής οξυγόνου και νερού μπορούν να συνδεθούν με το κράνος του οδηγού από το κάθισμα, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα πλήρους αυτόνομης οδήγησης.
TAG