BMW i8 Mirrorless: Ποιος χρειάζεται τους καθρέπτες;

Τη χρήση εξωτερικών καμερών αντί για καθρέπτες και τα πλεονεκτήματά της, παρουσιάζει το BMW i8 Mirrorless.
Εκτός του πρωτοποριακού πρωτότυπου BMW i Vision Future Interaction, η BMW παρουσίασε στην Έκθεση Ηλεκτρονικών (CES) του Λας Βέγκας το i8 Mirrorless, το οποίο κάνει χρήση καμερών αντί των παραδοσιακών καθρεπτών, προσφέροντας διευρυμένη ορατότητα.

Στο εσωτερικό, ξεχωρίζει η οθόνη στη θέση του καθρέπτη, που
προβάλει όλη την εικόνα γύρω και πίσω από το αυτοκίνητο.
Το BMW i8 Mirrorless βασίζεται πάνω στο i8, ωστόσο αντί για πλευρικούς καθρέπτες έχει δύο μικρές πλαϊνές κάμερες, τοποθετημένες εκατέρωθεν του αμαξώματος σε ειδικές αεροδυναμικές θέσεις. Παράλληλα, μια τρίτη ακόμη κάμερα είναι τοποθετημένη στο πάνω μέρος του πίσω παρμπρίζ.

Η εικόνα από τις τρεις κάμερες προβάλλεται στην οθόνη υψηλής ανάλυσης, που βρίσκεται στη θέση του παραδοσιακού εσωτερικού καθρέπτη. Σύμφωνα με τη BMW, η ορατότητα που παρέχεται είναι σημαντικά καλύτερη από τους παραδοσιακούς καθρέπτες, καλύπτοντας μια σημαντικά μεγαλύτερη γωνία θέασης και ουσιαστικά, εκμηδενίζοντας το λεγόμενο «τυφλό σημείο».

Επιπλέον των παραπάνω, η χρήση των καμερών έχει και άλλα πλεονεκτήματα, μιας και μπορούν να λειτουργήσουν ως μέσα προειδοποίησης για την ύπαρξη αυτοκινήτου ή άλλου μέσου στα πλαϊνά του οχήματος σε περίπτωσης κίνησής του προς αυτού.

Τέλος, σε σχέση με τους παραδοσιακούς καθρέπτες, οι μικρές αυτές κάμερες βελτιώνουν την αεροδυναμική και μειώνουν τους εξωτερικούς θορύβους, ενώ παράλληλα, παρέχουν και περισσότερη ορατότητα προς τα πλάγια για τους επιβάτες.
TAG