Η νέα E-Pace είναι το μικρότερο SUV στην ιστορία της Jaguar! (+videos)

H Jaguar αποκάλυψε χθες το βράδυ τη νέα E-Pace, το πρώτο μικρομεσαίο SUV στην ιστορία της, που θα έρθει στη γκάμα κάτω από την F-Pace για να ανταγωνιστεί το Audi Q3, τη Mercedes GLA και τη BMW X1.

Η νέα E-Pace έχει μήκος 4.395 χλστ. και μακρύ μεταξόνιο 2.681 χλστ. επιτρέποντας, σύμφωνα με τη Jaguar, τη μεταφορά 5 ενηλίκων στο εσωτερικό της. Πολύ μεγάλο είναι και το πορτ-μπαγκάζ των 577 λίτρων.

Σχεδιαστικά, η E-Pace ακολουθεί τις γραμμές της F-Type, έχοντας ένα αμάξωμα με αρκετές καμπύλες, μεγάλα μαύρα πλέγματα στον εμπρόσθιο προφυλακτήρα, πίσω μέρος με κουπέ σχεδίαση και μακρόστενα φώτα.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει η σχεδίαση της κεντρικής κονσόλας με τη λεπτή γέφυρα-χειρολαβή αριστερά από το συνοδηγό, αλλά και τη μεγάλη οθόνη αφής 10 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων. Προαιρετικά θα προσφέρεται και πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων με 12,3 ιντσών οθόνη.

Στο πεδίο των κινητήρων, υπάρχουν μοτέρ turbo βενζίνης 2,0 λίτρων με 249 και 300 ίππους, αλλά και επίσης 2λιτροι turbodiesel, με 150, 180 και 240 άλογα. Ανάλογα με την έκδοση μπορεί να επιλεγεί 6τάχυτο μηχανικό ή 9άρι αυτόματο κιβώτιο.

Όλες οι εκδόσεις κινητήρων συνδυάζονται με ένα νέο σύστημα τετρακίνησης, που μπορεί να μεταφέρει έως και σχεδόν όλη τη ροπή του μοτέρ στους πίσω τροχούς του αυτοκινήτου και στη συνέχεια να μοιράσει έως και το 100% αυτής στον τροχό που απαιτείται. Εναλλακτικά, η βασική diesel εκδοχή είναι πισωκίνητη.

Αρκετή δουλειά έχει γίνει επιπλέον και στον εφοδιασμό της E-Pace με μια σειρά από Συστήματα ασφαλείας, όπως ένα προηγμένο Σύστημα προειδοποίησης αυτοκινήτου στο «τυφλό σημείο», Αυτόματη πέδηση, επίσης Αυτόματο παρκάρισμα και πολλά άλλα.


Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της αποκάλυψής της η E-Pace στα χέρια του κασκαντέρ Terry Grant πραγματοποίησε ένα νέο Παγκόσμιο Ρεκόρ μακρύτερης περιστροφής στον αέρα από αυτοκίνητο παραγωγής, σε απόσταση 15,3 μέτρων. Την όλη προσπάθεια μπορείτε να τη δείτε στο δεύτερο παρακάτω βίντεο. 


        
       
TAG