Για πρώτη φορά 4κύλινδρη η Jaguar F-Type

Η Jaguar προσθέτει στη γκάμα της F-Type την πρώτη 4κύλινδρη έκδοσή της, η οποία έρχεται για να τοποθετηθεί κάτω από τις 6κύλινδρες και 8κύλινδες F-Type ως η πιο «οικονομική» επιλογή.

Η F-Type λοιπόν αποκτά το μικρότερο διαθέσιμο μοτέρ της, το οποίο είναι ο 2λιτρος turbo βενζινοκινητήρας της σειράς Ingenium της JaguarLandRover στην ισχυρότερή του έκδοση με τα 300 άλογα και τα 400 Nm ροπής.

Το μοτέρ αυτό συνδυάζεται αποκλειστικά με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που στέλνει τη δύναμη στους πίσω τροχούς της F-Type, χαρίζοντάς της 0-60 μίλια/ώρα (0-96 χλμ./ώρα) σε 5,4 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 250 χλμ./ώρα.

Σημαντικό στοιχείο της μικρότερης F-Type αποτελεί το γεγονός ότι είναι και η πιο ελαφριά στη γκάμα, ζυγίζοντας 1.524 κιλά, με οφέλη και στα οδικά της χαρακτηριστικά.


Σε ό,τι αφορά στα εξωτερικά της χαρακτηριστικά, η 2λιτρη εκδοχή της F-Type ξεχωρίζει με τους νέους τροχούς με ζάντες 18 ιντσών, αλλά και με τη μονή, κεντρικά τοποθετημένη απόληξη της εξάτμισης στον πίσω προφυλακτήρα.
TAG