Αποκάλυψη του νέου Hyundai i30 N με 275 άλογα και «καυτές» επιδόσεις! (+video)

Μετά από αρκετή φημολογία και με τον πρώην Αντιπρόεδρο της BMW M υπεύθυνο της νέας υπο-μάρκας N επιδόσεων της Hyundai, η κορεάτικη εταιρεία αποκάλυψε το πρώτο της μοντέλο του είδους, το νέο i30 N.

Tο νέο Hyundai i30 N, για το οποίο από πέρσι τον Μάιο είχαμε αποκαλύψει ότι θα μπει στην παραγωγή, παρουσιάστηκε επίσημα σήμερα φέροντας έναν turbo 2λιτρο κινητήρα βενζίνης, που θα συνδυαστεί με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο.

Το μοτέρ αυτό θα το δούμε με δύο εκδόσεις, μια με 250 άλογα και μία με 275 ίππους (πακέτο Performance), που θα του επιτρέψουν να προσφέρει πολύ γρήγορες επιδόσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 6,4 και 6,1 δευτερόλεπτα αντίστοιχα, τελ. ταχύτητα 250 χλμ./ώρα).

Παράλληλα, οι μηχανικοί του τμήματος N προσφέρουν και πιο σπορ οδικά χαρακτηριστικά μέσω της ύπαρξης μιας νέας ρυθμιζόμενης ανάρτησης με βάση 5 προγράμματα οδήγησης (Eco, Normal, Sport, N και N Custom), που εκτός από την ανάρτηση επεμβαίνουν και στο τιμόνι, τον κινητήρα και το ESP. Σημειώστε ότι στην επιλογή «Ν» υπάρχει και η δυνατότητα για Launch Control.

Ειδικά για το Hyundai i30 N Performance προστίθενται μπλοκέ διαφορικό, εξάτμιση με ρυθμιζόμενα κλαπέτα, μεγαλύτερα φρένα με κόκκινες δαγκάνες και ζάντες 19 ιντσών με ελαστικά Pirelli P-Zero.

Σχεδιαστικά, το νέο κορυφαίο Hyundai i30 ξεχωρίζει με τους πιο επιθετικούς του προφυλακτήρες, τα πλαϊνά σπόιλερ, την πίσω αεροτομή, τα ειδικά «Ν» λογότυπα, αλλά και τις ζάντες 18 ιντσών ή 19 ιντσών, με χαμήλωμα 4 ή 8 χλστ. αντίστοιχα.

Στο εσωτερικό η απαιτούμενη σπορ ατμόσφαιρα δημιουργείται από το νέο τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων, τις νέες ενδείξεις του πίνακα οργάνων, τα πιο σπορ καθίσματα και τα «Ν» λογότυπα.


Η Hyundai θα προσφέρει το νέο i30 N σε 6 διαφορετικά χρώματα, μεταξύ των οποίων και το ειδικό γαλάζιο των φωτογραφιών, που προέρχεται από τα αγωνιστικά μοντέλα της εταιρείας στο WRC. Οι πωλήσεις του κορυφαίου i30 θα ξεκινήσουν στην Ευρώπη στα τέλη του 2017.

       
TAG