Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου 2016

Αποκάλυψη του νέου Hyundai i30 με 1.000άρη turbo 120 ίππων! (+video)

Μεγαλύτερες διαστάσεις, νέοι turbo κινητήρες από 1,0 λτ. και νέα σχεδίαση για το ολοκαίνουργιο μικρομεσαίο της Hyundai.
Η Hyundai έδωσε πριν λίγη ώρα στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες και τα επίσημα στοιχεία της νέας, τρίτης γενιάς του i30, το οποίο έρχεται μεγαλύτερο, πιο ευρύχωρο, με νέα σχεδίαση, αλλά και με καινούργιους turbo κινητήρες.

Η σχεδίαση του αμαξώματος είναι νέα, όμως δείχνει πιο
συγκρατημένη σε σχέση με αυτή του υπάρχοντος μοντέλου.
Με την πρώτη ματιά το νέο i30 δείχνει τη διαφορετικότητά του έναντι του παρελθόντος, αφού η Hyundai επένδυσε μεν σε ένα εντελώς νέο σχήμα, όμως σε σχέση με το υπάρχον i30 η σχεδίαση του αμαξώματος είναι σαφώς πιο συγκρατημένη.

Η γκάμα των κινητήρων αποτελείται από 6 διαφορετικά μοτέρ,
μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν οι νέοι turbo 1,0 και 1,4 λτ.
Ουσιαστικά, μένουμε περισσότερο στο νέο εμπρόσθιο μέρος με τη χαμηλά τοποθετημένη γρίλια της μάσκας και τα μεγάλα φωτιστικά, με το πίσω μέρος να ξεχωρίζει κυρίως για τα δύο οριζόντια «κύματα» που δημιουργούνται πάνω στην πόρτα του χώρου αποσκευών.

Από εκεί και πέρα, σε επίπεδο διαστάσεων το νέο i30 είναι μεγαλύτερο σε σχέση με το τωρινό, με μήκος 4,34 μέτρων (+40 χλστ.), πλάτος 1,795 μέτρων (+15 χλστ.) και μεταξόνιο 2.650 χλστ. Το ύψος μόνο έχει κοντύνει κατά 15 χλστ., ενώ από την άλλη στο εσωτερικό έχει μεγαλώσει ο όγκος του χώρου αποσκευών, φθάνοντας στα 395 λίτρα (+17 λτ.).
Εντελώς νέα και πιο μοντέρνα η σχεδίαση του εσωτερικού, με
τη Hyundai να υπόσχεται και πολύ καλύτερη ευρυχωρία.

Μένοντας στο εσωτερικό, σχεδιαστικά υπάρχει αισθητή αναβάθμιση σε σχέση με αυτό του τωρινού i30, σε ένα ταμπλό όπου ξεχωρίζει η παρουσία της 8 ιντσών οθόνης αφής για το σύστημα πολυμέσων (με πλήρεις δυνατότητες συνδεσιμότητας), αλλά και το οριζόντιο τμήμα ανοιχτού χρώματος στο κέντρο του που σπάει τη μονοτονία του μαύρου.

Η νέα οθόνη αφής 8 ιντσών συνδυάζεται με ένα εξελιγμένο
σύστημα πολυμέσων με διευρυμένη συνδεσιμότητα.
Στο πεδίο των κινητήρων, η Hyundai ενισχύει τις turbo επιλογές του μοντέλου προσφέροντας στη γκάμα τον νεότερο 1.000άρη turbo βενζινοκινητήρα των 120 ίππων (170 Nm) ροπής, αλλά και τον ολοκαίνουργιο 1,4 λίτρων turbo βενζινοκινητήρα με 140 άλογα ισχύος και 242 Nm ροπής. Η γκάμα των κινητήρων βενζίνης κλείνει με τον ατμοσφαιρικό 1.400άρη των 100 ίππων.

Στο diesel, το νέο Hyundai i30 λαμβάνει τον 1.600άρη CRDi της εταιρείας σε τρεις εκδόσεις ισχύος με 95, 110 και 136 ίππους (ροπή: 280 Nm στους δύο πρώτους και 300 Nm στον τρίτο). Τα κιβώτιο είναι 6τάχυτο μηχανικό ή διπλού συμπλέκτη αυτόματο 7 σχέσεων DCT (προαιρετικό για τον 1,4 turbo βενζίνη και τους 2 πιο ισχυρούς diesel).

Φυσικά, πιστή στο πνεύμα της εποχής, η Hyundai έχει εφοδιάσει το νέο i30 με μια σειρά από εξελιγμένα στοιχεία ασφάλειας, μεταξύ των οποίων το Αυτόματο φρενάρισμα σε περίπτωση εμπρόσθιας σύγκρουσης, Σύστημα ειδοποίησης για την ύπαρξη αυτοκινήτου στο λεγόμενο «τυφλό σημείο», αλλά και για πρώτη φορά, Σύστημα που παρακολουθεί τον οδηγό και εάν διαγνώσει κόπωση, τον ειδοποιεί να σταματήσει για ξεκούραση.

Δείτε το επίσημο βίντεο του νέου Hyundai i30.