Στην παραγωγή το νέο Hyundai i30 N με πάνω από 260 ίππους!

Μετά τη συμμετοχή ενός πρωτότυπου i30 Turbo στον αγώνα των 24 ωρών του Νίρμπουργκρινγκ, επιβεβαιώθηκε και επίσημα η άφιξη του πρώτου αυτοκινήτου επιδόσεων του νέου τμήματος Hyundai N το 2017.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της Hyundai N κ. Albert Biermann, πρώην Αντιπρόεδρου της BMW M, το πρώτο μοντέλο της νεοσύστατης γκάμας αυτοκινήτων επιδόσεων της Hyundai θα είναι το i30 N, το οποίο θα προέλθει από το πρωτότυπο του Νίρμπουργκρινγκ.

Το νέο μοντέλο θα βασιστεί πάνω στη νέα γενιά του i30 που η Hyundai θα μας δείξει την επόμενη χρονιά, έχοντας έναν 2λιτρο turbo βενζινοκινητήρα. Το i30 N θα είναι προσθιοκίνητο και με μηχανικό κιβώτιο, ενώ η ισχύς του κινητήρα του αναμένεται να ξεπεράσει τους 260 ίππους.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του, το νέο hot hatch της Hyundai θα διαθέτει ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό, ενισχυμένα φρένα, αλλά και πιο σπορ εξάτμιση. Παράλληλα, ο κ. Biermann αποκάλυψε ότι θα υπάρχει διαθέσιμο και ένα πακέτο για χρήση σε πίστα, που θα προσφέρει και extra δύναμη.

Τέλος, πολύ σημαντικό στοιχείο για το νέο μοντέλο αποτελεί και το γεγονός ότι ο Πρόεδρος της Hyundai N υποσχέθηκε ότι από πλευράς τιμής το νέο i30 N θα είναι προσιτό, σε σχέση πάντα με τον ανταγωνισμό του (VW Golf GTI, Ford Focus ST, Peugeot 308 GTi κ.λπ.).

Πηγή: Autocar
TAG