Με 600 άλογα το νέο Nissan GT-R NISMO!

Η Nissan, μετά την αποκάλυψη του ανανεωμένου GT-R το Μάρτιο, έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τις φωτογραφίες της ανανεωμένης έκδοσης και του κορυφαίου GT-R NISMO.

Η παρουσίαση του νέου μοντέλου έγινε στο Νίρμπουργκρινγκ, εκεί όπου το GT-R NISMO έχει εξελιχθεί. Αρχικά, η σχεδίαση του κορυφαίου GT-R έρχεται με τις ίδιες αλλαγές με αυτές στις υπόλοιπες εκδόσεις του GT-R, δηλαδή με ένα ανανεωμένο εμπρόσθιο μέρος που φέρει πιο επιθετικό προφυλακτήρα, μεγαλύτερη γρίλια και νέο καπό.

Ο εμπρόσθιος προφυλακτήρας έχει κατασκευαστεί από ανθρακονήματα, για να τονιστεί η ακαμψία του αυτοκινήτου, ενώ σε σχέση με το «απλό» GT-R, το NISMO έχει ακόμη πιο δεμένο πλαίσιο, αλλά και αναβαθμίσεις στα αμορτισέρ, τα ελατήρια και τις αντιστρεπτικές. Μαζί με τη βελτιωμένη αεροδυναμική, το νέο GT-R NISMO έχει αναβαθμίσει κατά 2% τη συμπεριφορά του στις στροφές, σε σχέση με το προηγούμενο NISMO.

Στο πεδίο του κινητήρα, ο 3,8 λίτρων V6 με τα διπλά τούρμπο παραμένει και κρατά την ισχύ του στα 600 άλογα, έναντι 570 στις «απλές» εκδόσεις του GT-R. Προς το παρόν η Nissan δεν έχει ανακοινώσει τα νούμερα των επιδόσεων, ωστόσο το 0-100 χλμ./ώρα αναμένεται να διατηρηθεί πολύ χαμηλά στα 2,8 δλ.

Αλλαγές έχουμε στο εσωτερικό, εκεί όπου το GT-R NISMO αποκτά ένα επανασχεδιασμένο ταμπλό, με τιμόνι από δέρμα αλκαντάρα. Σε σχέση με τα υπόλοιπα GT-R, το NISMO διαθέτει Recaro μπάκετ καθίσματα από ανθρακονήματα, που ντύνονται με δέρμα και κόκκινο αλκαντάρα.

Συνολικά, η Nissan τονίζει ότι όπως και στο ανανεωμένο GT-R, έτσι και το NISMO έχει τονίσει τον πολυτελή του χαρακτήρα, εκτός από το δεδομένο των κορυφαίων οδικών και οδηγικών χαρακτηριστικών, αλλά και επιδόσεων.
TAG