Νέα BMW M6 Coupe Celebration με 600 ίππους και παραγωγή σε 13 κομμάτια!

Η νέα M6 Coupe Celebration δημιουργήθηκε για τα 100 χρόνια της BMW και θα διατεθεί μόνο σε 13 αυτοκίνητα.
Με αφορμή τους εορτασμούς για τα 100 χρόνια της μάρκας, η BMW παρουσιάζει άλλη μια επετειακή έκδοση για κάποιο μοντέλο της, αυτή τη φορά για τη M6 Coupe και αποκλειστικά για την αγορά της Ιαπωνίας.

Εξωτερικά, η BMW M6 Coupe Celebration ξεχωρίζει με το
κίτρινο χρώμα της και τα βοηθήματα από ανθρακονήματα.
Ειδικά μάλιστα για την ιαπωνική αγορά, πρόκειται για τη δεύτερη επετειακή έκδοση μοντέλου της BMW, μετά το i3 Carbonight που παρουσιάστηκε τον Απρίλιο.

Όμως, η νέα M6 Coupe Celebration έχει αρκετά περισσότερο ενδιαφέρον, αφού εκτός από αλλαγές σε εμφάνιση και εσωτερικό, έχουμε και αλλαγές ουσίας, μιας και ο 4,4 λίτρων biturbo V8 κινητήρας της αποκτά 40 άλογα επιπλέον δύναμης και φθάνει τα 600 από 560 της «απλής» M6, λόγω του πακέτου αναβάθμισης Competition.

Επιπλέον αυτού, βελτίωση υπάρχει και στη ροπή, η οποία αυξάνεται στα 700 Nm (+15 Nm). Σε συνδυασμό με το 7τάχυτο, αυτόματο διπλού συμπλέκτη κιβώτιο, το 0-100 χλμ./ώρα έρχεται σε μόνο 3,9 δλ. και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 305 χλμ./ώρα.

Στο εσωτερικό τονίζεται η πολυτέλεια μέσω της χρήσης
ακριβών δερμάτων και πραγματικών ανθρακονήματων.
Εκτός τώρα από τον κινητήρα, η νέα BMW M6 Coupe Celebration ξεχωρίζει και με το χαρακτηριστικό κίτρινο χρώμα της, που συνδυάζεται με ειδικής σχεδίασης μαύρες M ζάντες 20 ιντσών, αλλά και μαύρο χρώμιο στη γρίλια, μαζί με αεροδυναμικά βοηθήματα από ανθρακονήματα.

Ανθρακονήματα έχουμε και στο εσωτερικό (στον επιλογέα ταχυτήτων, την κονσόλα και το ταμπλό), μαζί με μαύρο δέρμα Merino με κίτρινες ραφές στα καθίσματα. Αναβάθμιση συναντούμε και ηχητικά, με την παρουσία ενός ηχοσυστήματος της Bang & Olufsen με 16 ηχεία και απόδοση 1.200 watt.

Η νέα BMW M6 Coupe Celebration όπως προείπαμε θα διατεθεί αποκλειστικά και μόνο στην Ιαπωνία και σε μόλις 13 μονάδες. Ήδη, η BMW Ιαπωνίας ανακοίνωσε την τιμή της, η οποία φθάνει τα 23.210.000 γεν (189.430 ευρώ).
TAG