Η Hyundai θα συμμετάσχει με ένα πρωτότυπο i30 Turbo στις 24 ώρες του Νίρμπουργκρινγκ (+video)

Θέλοντας να εξελίξει το νέο κορυφαίο i30, η Hyundai θα συμμετάσχει στις 24 ώρες του Νίρμπουργκρινγκ με ένα πρωτότυπο i30 Turbo.
Ετοιμαζόμενη να μας φέρει τα νέα μοντέλα της σειράς επιδόσεων «N», η Hyundai ανακοίνωσε ότι θα λάβει μέρος στον φημισμένο αγώνα των 24 ωρών του Νίρμπουργκρινγκ με 3 αυτοκίνητα, μεταξύ των οποίων και ένα πρωτότυπο i30 2,0 Turbo.

Το πρωτότυπο θα μας προετοιμάσει για τη νέα σειρά «N» της Huyndai, η οποία θα αποτελείται από τις top εκδόσεις των i20 και i30, που θα προσφέρουν πολύ γρήγορες επιδόσεις και σπορ οδικά και οδηγικά χαρακτηριστικά.

Το αυτοκίνητο του Νίρμπουργκρινγκ βασίζεται πάνω στο Hyundai i30, όμως το 40% αυτού είναι νέο, αφού έχει αλλάξει ο κινητήρας, η ανάρτηση, η μετάδοση και οι τροχοί. Επίσης, το αμάξωμα έχει αποκτήσει αρκετά αεροδυναμικά βοηθήματα και «φουσκώματα».

Ειδικά για τον κινητήρα, ο 2λιτρος turbo του i30 αναμένεται να προσφέρει λίγο πιο πάνω από τα 260 άλογα, όπως φαίνεται στο video που έδωσε στη δημοσιότητα η Hyundai.

Η συμμετοχή του πρωτότυπου στις 24 ώρες του Νίρμπουργκρινγκ (26-29 Μαΐου) θεωρείται από τη Hyundai ως το απόλυτο τεστ για το νέο της top i30 που ετοιμάζει. Τα άλλα δύο αυτοκίνητα με τα οποία η εταιρεία θα πάρει μέρος στον αγώνα είναι ένα i30 1,6 Turbo και ένα κουπέ Veloster.

Δείτε το video για το πρωτότυπο Hyundai i30 2,0 Turbo


                 
TAG