Αποκάλυψη του νέου Renault Grand Scenic με πορτ-μπαγκάζ 718 λίτρων!

Το νέο Renault Grand Scenic έρχεται για να προσφέρει κορυφαία άνεση και πρακτικότητα στους λάτρεις του γαλλικού MPV.
Μετά την παρουσίαση της νέας γενιάς του Scenic στις αρχές Μαρτίου, η Renault αποκαλύπτει τη νέα γενιά και του μακρύτερου Grand Scenic, που έρχεται με μεγαλύτερες διαστάσεις από κάθε άλλη φορά.

Μεγαλύτερο σε όλες του τις διαστάσεις έρχεται το νέο μοντέλο,
ενώ η σχεδίασή του είναι πιο μοντέρνα από κάθε άλλη γενιά.
Όπως και στην προηγούμενη γενιά του, έτσι και στη νέα, το Grand Scenic θα είναι διαθέσιμο σε 5θέσια και 7θέσια έκδοση. Ωστόσο, οι διαστάσεις του είναι μεγαλύτερες, όντας 75 χλστ. μακρύτερο, 20 χλστ. πλατύτερο, 15 χλστ. πιο ψηλό και με 35 χλστ. μακρύτερο μεταξόνιο σε σχέση με το προηγούμενο.

Όλα τα παραπάνω έχουν ωφελήσει το πορτ-μπαγκάζ, το οποίο είναι μεγαλύτερο κατά 40 λίτρα (στο 5θέσιο), αγγίζοντας πλέον τα 718 λίτρα (+222 λτ. σε σχέση με το Scenic). Παράλληλα, η Renault έχει αναπτύξει και ένα νέο σύστημα που αναδιπλώνει τα καθίσματα της 3ης σειράς με το πάτημα ενός κουμπιού ή μόνο με το άγγιγμα της οθόνης στην κεντρική κονσόλα, τονίζοντας την πρακτικότητα του μοντέλου.

Το εσωτερικό δανείζεται από το Scenic. Σχεδιαστικά, ξεχωρίζει
η μεγάλη οθόνη αφής πάνω από τον επιλογέα ταχυτήτων.
Σχεδιαστικά, το Grand Scenic αντλεί την έμπνευσή του από το αμάξωμα του νέου Renault Scenic, σε ένα αποτέλεσμα σαφώς πιο μοντέρνο σε σχέση με πριν. Διαφοροποίηση υπάρχει ουσιαστικά στο τράβηγμα προς τα πίσω της οροφής, που καταλήγει σε ένα εντελώς κάθετο πίσω τμήμα. Εσωτερικά, η εικόνα έρχεται από το Scenic και δίνει έμφαση στην κάθετη, 8,7 ιντσών οθόνη αφής της κονσόλας.

Τεχνικά, το γαλλικό πολυχρηστικό βασίζεται στη νεότερη πλατφόρμα CMF της Renault, των νέων Megane, Kadjar, Espace και Talisman. Οι κινητήρες του είναι οι 1,2 λίτρων TCe βενζινοκινητήρες των 115 και 130 ίππων, αλλά και οι diesel 1,5 dCi 110 PS, 1,6 dCi 130 PS και 1,6 dCi twin-turbo 160 PS. Υπάρχει για πρώτη φορά και έκδοση του diesel 110 PS, μαζί με έναν πολύ μικρό ηλεκτροκινητήρα, που μειώνει την κατανάλωση καυσίμου.

Σε ό,τι αφορά στο ντεμπούτο του τέλος, το νέο Renault Grand Scenic αναμένεται το δούμε στους δρόμους στα τέλη της φετινής χρονιάς.
TAG