Εργοστασιακή αναβάθμιση Audi Sport Performance για τα TT και R8

Για πρώτη φορά στην ιστορία η Audi δημιουργεί μια νέα σειρά σπορ αξεσουάρ που προσφέρουν μια ημι-αγωνιστική παρουσία, εσωτερικό και οδικά χαρακτηριστικά στα κορυφαία κουπέ της εταιρείας.

Πιο συγκεκριμένα, τα νέα Audi Sport Performance αξεσουάρ που θα είναι διαθέσιμα από τα τέλη καλοκαιριού, περιλαμβάνουν αρχικά νέα αεροδυναμικά bodykit από CFRP (πλαστικό ενισχυμένο με carbon) που τονίζουν την εμφάνιση των δύο μοντέλων, ενώ παράλληλα βελτιώνουν αισθητά και την αεροδυναμική τους.

Στο εσωτερικό, έχει δημιουργηθεί μια πιο σπορ ατμόσφαιρα με νέο τιμόνι από αλκαντάρα, ανθρακονημάτινα paddles για το 7τάχυτο S-tronic κιβώτιο, αλλά και ειδικά στο TT, ένα χωροδικτύωμα από CFRP στη θέση των πίσω καθισμάτων, που μειώνει κατά 20 κιλά το βάρος και βελτιώνει την ακαμψία.

Στην ανάρτηση, υπάρχει επιλογή για ρυθμιζόμενο σύστημα 2 ή 3 σημείων και για τα δύο μοντέλα, αλλά και μια νέα ράβδος στον πίσω άξονα για το TT quattro, που βελτιώνει το κράτημα στο πίσω μέρος.

Αλλαγμένες είναι και οι ζάντες 20 ιντσών σε μαύρο χρώμα, που συμβάλλουν και στη μείωση του βάρους κατά 7,2 κιλά στο TT και 8,0 κιλά στο R8. Άλλα 2,2 κιλά εξοικονομούνται στο R8 από τα νέα φρένα με σπορ τακάκια και κόκκινες δαγκάνες.


Νέες επιλογές υπάρχουν και για την εξάτμιση, με νέο σύστημα τιτανίου από την Akrapovic για τα TT S και TT RS. Τέλος, ειδικά στο Audi TT RS έχει αυξηθεί και η τελική του ταχύτητα στα 280 χλμ./ώρα.
TAG